Podium 2019-2020 Podium Klassiek


Programma:

George Enescu - Ballade
Ludwig van Beethoven - Kreutzersonate nr. 9 opus 47
Gabriel Fauré - Sonate nr. 1 in A

Uitvoerders:

Stephanie Proot (piano)
Claire Dassesse (viool)

Deze jonge talentvolle musici genoten een opleiding aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth en brengen muziek van de bovenste plank.

Claire Dassesse (viool), Aurore Dassesse (cello) en Stephanie Proot (piano) werden in 2012 door het Euterpe-festival in Kortrijk uitgenodigd om het trio van Anton Arensky te spelen. Na het overweldigende succes besloten ze om een permanent kamermuziekensemble op te richten. Het Ensembl’Arenski was een feit. De jonge vrouwen kijken met een frisse blik naar het ‘grote repertoire’. Tegelijk laten ze het publiek kennismaken met minder bekende werken. 
In 2017 werden ze winnaar van Supernova, een wedstrijd voor jong klassiek talent.

In Grimbergen staat Ensembl’Arenski in duo op het podium.

Gerelateerde events

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Klassiek Educatie Volwassenen
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.
Tickets

KNAUS

Brut / Alexia Leysen

| Westrand Dilbeek
Podium 2019-2020 Podium Theater
Monoloogvirtuoos Valentijn Dhaenens (SKaGeN, DegrotemonD, DeKleineOorlog) kruipt in de huid van cultauteur Karl Ove Knausgård.
Tickets

Filmfratsen: Binti

(8+)

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Familie Film
Nieuw dit seizoen: ‘Filmfratsen’ op zondag! Vanaf 10u trakteren we je op een experimenteerlab rond film & multimedia, gevolgd door een avontuurlijke, eigenzinnige of gewoon supergoede film voor het hele gezin. We trappen ‘Filmfratsen’ af met de bejubelde Vlaamse jeugdfilm ‘Binti' (8+).
Tickets