Expo / Museumcultuur Seizoen 2018-2019 Expo 2018-2019

S.M.A.K. (partner van Museumcultuur Strombeek/Gent sinds 2013) beleeft in 2019 haar 20ste verjaardag. Dat wordt in Cc Strombeek gevierd met 2 expo's waarin de collectie van het museum centraal staat. Deze bestaat uit niet minder dan 3000 kunstwerken van de jaren '50 tot nu waaruit de recente 6 jaar al uitvoerig veel verrassend werk aan een breed publiek gepresenteerd werd. De dubbel-expo wordt een hommagetentoonstelling die nooit eerder geziene collectiestukken voor het eerst ontsluit en, in een tweede deel, een reflectie biedt op de vele veranderingen die op til zijn in de kunst en welk soort museum de kunst van de toekomst noodzaakt.

De titel van het tweeluik, EEN VERTALING VAN DE ENE TAAL NAAR DE ANDERE, is een kunstwerk van de in Strombeek graag geziene Amerikaanse kunstenaar Lawrence Weiner. Zijn werk loopt als een rode draad doorheen de artistiek-gelaagde intenties van Museumcultuur Strombeek/Gent.

Kunst is geen eiland, maar een archipel waar het goed en warm aanmeren is; beeldende kunst, muziek, perfo, architectuur en dans haken in elkaar als een rapsodie van en voor een goed leven. In 2019 opent daarom elke tentoonstelling met een portie avontuurlijke muziek i.s.m. el NEGOCITO Records. 


11.01.2019 om 20u

Boundless Trio (European jazz)
Patrick De Groote (trompet), Paul Van Gysegem (contrabas), Chris Joris (percussie, drums & piano)