Echo Collective plays Pyramid Song (Radiohead)

Podium 2019-2020 Podium Klassiek Muziek


Echo Collective 
is een groep klassiek geschoolde muzikanten met Brussel als uitvalsbasis. In het verleden stonden ze al op de planken met Blixa Bargeld en A Winged Victory for the Sullen én werkten ze nauw samen met componist Jóhan Jóhannsson en de synthpop-veteranen van Erasure. Bovendien mag het collectief ook Nils Frahm tot zijn fans rekenen want hij nodigde hen uit voor de prestigieuze Philharmonie de Paris.

In 2016 vroeg Kurt Overbergh (Ancienne Belgique) hen om Amnesiac van Radiohead onder handen te nemen en te laten klinken als een klassiek meesterwerk. Het indringende resultaat is uitgebracht door het Berlijnse label !K7 (gekend van de artist curated series LateNightTales met o.a. Nils Frahm, The Cinematic Orchestra, BadBadNotGood, Jon Hopkins...).

Op het podium zorgt het ensemble voor een intense live-ervaring dankzij een indrukwekkende wall of sound, opgetrokken uit strijkers, piano en elektronica. Ontdek het vooral zelf en laat je meevoeren naar de buitenaardse wereld van Radiohead.

In samenwerking met Westrand Dilbeek. Concert i.h.k.v. Autumn Falls. 

Gerelateerde events

Franz Schubert | Die Winterreise

Shadi Torbey (bas) & Lucas Blondeel (piano)

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
Lucas Blondeel bracht vorig seizoen samen met Nicolas Callot (piano) een zeer gesmaakte uitvoering van de ‘Fantasie in f’ van Franz Schubert. Nu kiest hij voor een ander meesterwerk van Schubert; de liedcyclus ‘Winterreise’.
Tickets

Roeland Hendrikx Klarinetkwintet

Virtuoos Vertoon

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
De muziek van Carl Maria von Weber verenigt virtuositeit met innige episodes. Zijn werk wordt aangevuld met klarinetkwintetten van Heinrich Bärmann, de klarinettist die Weber inspireerde, en het lyrisch kwintet van tijdgenoot Andreas Romberg.
Tickets