Klassiek Podium Podium 2019-2020 Muziek


Echo Collective 
is een groep klassiek geschoolde muzikanten met Brussel als uitvalsbasis. In het verleden stonden ze al op de planken met Blixa Bargeld en A Winged Victory for the Sullen én werkten ze nauw samen met componist Jóhan Jóhannsson en de synthpop-veteranen van Erasure. Bovendien mag het collectief ook Nils Frahm tot zijn fans rekenen want hij nodigde hen uit voor de prestigieuze Philharmonie de Paris.

In 2016 vroeg Kurt Overbergh (Ancienne Belgique) hen om Amnesiac van Radiohead onder handen te nemen en te laten klinken als een klassiek meesterwerk. Het indringende resultaat is uitgebracht door het Berlijnse label !K7 (gekend van de artist curated series LateNightTales met o.a. Nils Frahm, The Cinematic Orchestra, BadBadNotGood, Jon Hopkins...).

Op het podium zorgt het ensemble voor een intense live-ervaring dankzij een indrukwekkende wall of sound, opgetrokken uit strijkers, piano en elektronica. Ontdek het vooral zelf en laat je meevoeren naar de buitenaardse wereld van Radiohead.

In samenwerking met Westrand Dilbeek

Echo Collective plays Pyramid Song (Radiohead)

Gerelateerde events

Orgelconcert

Kamiel D'Hooghe

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Kamiel D’Hooghe, organist van de abdijkerk van Grimbergen, wordt 90 jaar en blikt in het programma ‘Nun danket...’ terug op verschillende componisten die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn muzikale carrière.
Tickets

Cosy Brass Quartet

Moon River & Puppet Walz

| Oyenbrugmolen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen en zijn omgeving. Hierbij verbindt het water van de Maalbeek heden, verleden en toekomst. Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest alvast om in bruisende muziek!

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Klassiek Podium Podium 2019-2020
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.