Film Podium 2018-2019

Olivier Masset-Depasse is het best bewaarde geheim van de Franstalige Belgische cinema. Zijn derde langspeelfilm Duelles (die zijn wereldpremière had op het festival van Toronto), bevestigt al het goede van zijn vorige werk. Duelles situeert zich in de jaren ’60, toen bomen nog tot aan de hemel groeiden en het geluk zo uit de lucht te plukken was. Twee hartsvriendinnen (Veerle Baetens en Anne Coesens) wonen in aangrenzende huizen, hun bourgeoisgezinnen zijn nauw met elkaar verbonden. Ze vieren alle feesten samen en hun zoontjes zijn als broers. Tot het noodlot toeslaat en de harmonie verstoord wordt door wantrouwen en onzekerheid.

Regie: Olivier Masset-Depasse/ Met: Veerle Baetens, Anne Coesens, Mehdi Nebbou, Arieh Worthalter e.a./ F, 2018/ NL ondertiteld/ 1u25


Gerelateerde events

Trio

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Unieke langspeelfilm van en met Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke. Gebaseerd op 'Hechten', het theaterstuk van Stefaan van Brabandt waarmee dit drietal in 2016 door het land toerde.
Tickets

Vice

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
'Vice' volgt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale), die als vicepresident van George W. Bush de Verenigde Staten veranderde en blijvende invloed had op de wereld.
Tickets

Grâce à dieu

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Alexandre trekt ten strijde tegen de katholieke Kerk en krijgt steun uit onverwachte hoek. François Ozon valt met deze film terug in de prijzen, Grand Jury Prize Filmfestival Berlijn 2019.
Tickets