Theater Podium Seizoen 2017-2018

Voorstelling in Westrand Dilbeek

Twee topacteurs in een spitante komedie met uitermate scherpe en geestige tekst van Maria Goos (Cloaca), bekroond met de AVRO Toneelpublieksprijs.

Als bij de repetities van een nieuwe voorstelling de zoveelste actrice huilend wegloopt, blijft er maar één over die de vrouwenrol zou kunnen spelen: Richards oude liefde Lies, met wie hij dit stuk al op school speelde. Lies woont nu met een rijke gynaecoloog in Zuid Frankrijk.  Dat is toch niets meer dan de Efteling voor volwassenen, volgens Richard.

We volgen de repetities van Richard en Lies en zien hoe ze weer aan elkaar moeten wennen, herinneringen ophalen, rollen spelen en terugdenken over keuzes die hun levens bepaalden.

Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde. Hoewel… verhelderend?

De Nederlandse pers schreef over DOEK!:

"Wonder van eenvoud, timing en vakmanschap. Een ouderwetse komedie in de goede zin van het woord: het is een uitermate scherpe en geestige tekst, met soms briljante vondsten… Topvoorstelling met topacteurs" – GPD

"Diepere laag geeft komische scènes en gevatte dialogen hun scherpe randje… Soepel schakelen tussen het grote theatrale gebaar en momenten van verstilling… Als toeschouwer op het puntje van je stoel…Compliment aan alle makers van 'DOEK!’" – DE TELEGRAAF

"Goos op dreef met bitse dialogen en oneliners…geslaagde voorstelling” – HET PAROOL

Met weinig middelen krijgen we een indrukwekkend schouwspel. Een drama in een komedie.” – DE VOLKSKRANT

…prachtig spel…trefzekere dialogen…” - THEATERCENTRAAL


Spel: Katelijne Verbeke & Daan Hugaert | Regie: Tania Poppe | Tekst: Maria Goos

Gerelateerde events

Alleen

tg STAN

| Schouwburg Cc Strombeek
Wijde Wereld Weken Theater Podium Seizoen 2017-2018
In een grootse monoloog vertelt Sara De Roo een crosscultureel liefdesverhaal, neergepend door Fikry El Azzouzi. ‘Alleen’ is een ode aan samenleven met elkaar en het bewijs dat zelfs de grootste verschillen bedekt kunnen worden met de djellaba der liefde.
Tickets

Nachtasiel

Theater Antigone

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Gorki's 115 jaar oud portret van verschoppelingen, zwervers en asocialen, dat nog niets aan actualiteitswaarde heeft ingeboet. Raven Ruëll maakt een intens sociaal drama met 14 Nederlandstalige en Franstalige spelers, met o.a. Tania Van der Sanden, Dominique Van Malder, David Dermez en Jos Verbist.
Tickets