In seizoen 2017-2018 werken we voor de programmatie Dans niet meer samen met Westrand. Maar uiteraard hebben ook zij weer een boeiend dansaanbod. Ontdek het hier:

Info & tickets via: https://www.westrand.be/podium/dans


Che Malambo (AR)
wo 18/10 - 20.30u

De vonken spatten van het podium door het spectaculair voetenwerk, de bombo-drums, krachtige zang en sensationele lasso-acts van deze Zuid-Amerikaanse cowboys. Malambo ontstond uit de behendige bewegingen waarmee de gauchos in de zeventiende eeuw hun duels uitvochten. Deze dansstijl draait om lenigheid, kracht, behendigheid en zapateo, een vorm van tapdans.


Ultima Vez/Wim Vandekeybus (BE)
In Spite of wishing and wanting
vr 27/10 - 20.30u 

In 1999 slaat ’In Spite of Wishing and Wanting’ in als een bom. Wim Vandekeybus maakt voor het eerst een voorstelling die niet gaat over de chemie tussen mannen en vrouwen, maar over een oerverlangen in een wereld met enkel mannen.

Bezwerende filmbeelden en danssequenties, ondersteund door de sensuele soundtrack van David Byrne, vloeien over in monologen over angst, verlangen naar geborgenheid en de magie van de slaap. Een volledig nieuwe cast zet zijn tanden in deze wereldtopper!


José Navas/Compagnie Flak (CA)
Rites
za 25/11 - 20.30u

Het is weinig dansers gegeven om zo krachtig, elegant en boeiend op het podium te staan als de 52-jarige José Navas. In deze solo blikt hij terug op zijn leven, zijn liefdes en zijn nooit aflatende passie voor dans. Hij toont zichzelf zoals hij is: een fragiele man die zich bewust is van zijn sterfelijkheid.

 

Peeping Tom (BE)
Moeder
za 20/01 - 20.30u

Een beklijvend, beklemmend en duister schilderij van het moederschap.
Het hyperrealistische decor van dit danstheater brengt je in een surreële droomstaat. Dit associatief moederportret onderzoekt de onverwachte, vaak absurde verbindingen tussen lijden, rouwen en feesten, tussen vasthouden en loslaten, structuur en waanzin. 


Jan Martens (BE)
Rule of Three  
wo 21/02 - 20.30u

De vibe van een hardcore nachtclub verweven met het gevoel van verdwalen in de bladzijden van een boek. Het ritme, het licht en de bewegingen zwellen aan, om daarna weer ontmanteld te worden. Deze voorstelling is een ongetemde meditatie gebaseerd op de tegenstellingen verstilling en explosie, precisie en intuïtie, hart en rede.

 

Gloed/Koen Augustijnen & Rosalba Torres Guerrero (BE)
wo 07/03 - 20.30u


Hoe kan boksen in zijn sublieme vorm dansen worden? Hoe kunnen de danswereld en de bokssport met elkaar in dialoog gaan? In deze creatie staan professionele boksers op de scène met hedendaagse dansers.
Koen Augustijnen en Rosalba Torres Guerrero maken onafhankelijke producties die verscheidenheid en veelzijdigheid vieren en die een kruisbestuiving zijn tussen verschillende genres, culturen, talen en tradities.