Jazz Podium Seizoen 2017-2018

Compro Oro kreeg een vier sterren recensie in Knack van Bart Cornand. We zouden de groep niet beter kunnen aankondigen:

“Een kleine twintig jaar na de glorieuze boom van Buena Vista Social Club is de latin aan een voorzichtige revival bezig. Het Gentse collectief Compro Oro doet de Afro-Cubaanse traditie eer aan door vooral niet te proberen als een stel oude patsers te klinken. Geen klassieke son hier, wel een hulde aan latin jazzicoon en vibrafonist Cal Tjader, smerige gitaren à la Marc Ribot en de beste ritmesectie aan deze kant van de Noordzee.”

Met: Wim Segers (vibrafoon, marimba), Bart Vervaeck (gitaar), Matthias Debusschere (basgitaar), Robbe Kieckens (conga, percussie), Frederik van den Berghe (drums). 

 Tour by JazzLab Series

Gerelateerde events

Bram Delooze

Grand Concert

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Jazz Podium Podium 2018-2019
Bram De Looze is bekend als pianist bij LABtrio en Septych. Hij laat zijn improvisatietalent los op de gloednieuwe en totaal unieke Chris Maene Concert Grand.
Tickets

Jef Neve

Perfect Spirit Control

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Jazz Podium Podium 2018-2019
Jef Neve bracht eind 2014 zijn eerste soloalbum ONE op de markt. Er volgde een concerttour over de hele wereld die maar liefst 2 jaar zou duren. Nu is er zijn nieuwe theatertour ‘Spirit Control’. Niet solo, maar met drums en strijkkwartet.
Tickets

Nordmann (+ support No Metal in this Battle)

Club 1700

| Westrand - Feestzaal
Muziek Jazz Podium Podium 2018-2019
Wie beweert dat rock en jazz niet bij elkaar passen, kent waarschijnlijk Nordmann nog niet! De Gentse band beschikt over de elektrisch geladen intensiteit én het explosieve potentieel van een furieuze rockband, terwijl ze ook de bedachtzaamheid van de best improviserende bands behouden.
Tickets