Podium 2019-2020 Podium Dans


Deze voorstelling vervangt het eerder aangekondigde 'Trails & Grooves'

Cassiel Gaube maakt creaties op het snijvlak tussen hedendaagse dans, hiphop en clubbing. Hij duikt voornamelijk in de wereld van de house dance, een stijl die in de clubs van Chicago en New York in de vroege jaren tachtig ontstond. Cassiel Gaube stortte zich 2 jaar lang op het leren en inoefenen van house dance in de energieke clubscenes van Parijs en New York.

Met de solo 'Farmer Train Swirl-étude', die gestalte geeft aan het onderzoek dat hij op het gebied van straatdansen heeft uitgevoerd, gaat hij op zoek naar de organiserende principes ervan en de mogelijke wisselwerking met de actie van het wandelen.

Wandelen zit diep in ons neuromotorisch systeem verankerd. Het is een van de meest fundamentele manieren waarop we ons verhouden tot de wereld. In 'Farmer Train Swirl-étude' wordt beweging ingezet als het empathische bindmiddel tussen het lichaam van de toeschouwer en dat van de performer.

Het wandelen transformeert zich geleidelijk aan in complexe en muzikale voetpatronen, die de omvangrijke ‘stap’-woordenschat van house dance zichtbaar maken. 

 

"Na de lange introductie in de taal en grammatica van house trekt Gaube nu alle improvisatieregisters open. Het is een opzwepend moment, dat langzaam uit fadet als ook de muziek wegsterft" - Pieter 't Jonck, pzazz


Cassiel Gaube (1994) is een Belgisch danser en choreograaf die in 2016 afstudeerde aan P.A.R.T.S. in Brussel. 

Creatie: Cassiel Gaube
Artistiek advies: Liza Baliasnaja, Theo Livesey, Manon Santkin
Productie: Hiros
Coproductie: Charleroi danse
Met de steun van: Vlaamse Gemeenschapscommissie, workspacebrussels, Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), KAAP, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, De School van Gaasbeek
Met dank aan: Monastère de Clerlande 


 Cassiel nodigt iedereen na de voorstelling uit op het podium voor een workshop:

This workshop is welcoming anyone right after the performance, in the performance space itself. You’ll all have a moment to settle in and breath as I dry myself up and get fresh to be with you (6 min will do). I’ll propose you a series of simple practices I love, which I’ve designed to explore ways in which walking bodies can relate with each other, in resonance to music. We’ll casually move through a series of games, giving us the occasion to dance together in various ways. If you’re reading these lines and feeling a subtle fear sneaking in your stomach to the idea of joining this workshop, trust me: I won’t push you through some awkward “self-expression”, “battle”, “gimme what you’ve got” situations. The purpose of this workshop is to appreciate how interesting and complex relations among walking, jogging and slightly grooving bodies can get. The purpose of this workshop is to share with you, as simply and precisely as I can, ways of thinking about choreography that I like. I look forward to spending this time with you.

Warmly,
Cassiel Gaube


Gerelateerde events

Femke Gyselinck

Never walk alone #12 | Dance Diggers

| Eldorado
Podium 2020-2021 Podium Dans
Choreografe Femke Gyselinck (ooit docente aan de academie van Grimbergen) inviteert iedereen op een onuitgegeven dansante avond.
Tickets

Softies (6-10 jaar)

fABULEUS

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Dans Acrobatie Familie
Zacht is het nieuwe stoer! 'Softies' is een virtuoze dans- en spectaculaire circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn. Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel: het ene moment ruw en spectaculair, het volgende vloeiend en teder.
Tickets