Podium 2020-2021 Podium Jazz


Bram De Looze is met zijn nieuwste soloproject niet aan zijn proefstuk toe. Met ‘Piano e Forte’ bespeelde hij drie historische piano’s uit de collectie van Chris Maene. Op zijn volgende album ​’Switch The Stream’​ onderzocht hij de klankmogelijkheden van de
revolutionaire piano van Maene met parallelle in plaats van diagonale snaren. 

Voor zijn nieuwste soloproject ‘Colour Talk’ bespeelt hij de Viñoly-Maene piano, de nieuwste realisatie van pianobouwer Chris Maene en de wereldberoemde New Yorkse architect Rafael Viñoly.

Het pianospel van Bram De Looze herken je aan zijn improvisatietalent en associaties met pianohelden zoals Keith Jarrett, Paul Bley of zelfs Glenn Gould. Hij absorbeert al die werelden en weet te verrassen met uitzonderlijk originele, pakkende muziek. 

Geniet van een kleurrijk klankpalet, dat soms heel lieflijk lyrisch en verstild overgaat in krachtige variaties en pittige modulaties.

“Intelligent, virtuoos en perfectionistisch” - **** Klara


Gerelateerde events

Jef Neve Septet

Mysterium

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Jazz Muziek
Met dit nieuwste album serveert Jef Neve je een bijzondere bezetting zonder drums: hijzelf aan de piano, Andy Dhondt, Nicolas Kummert, Bruno Van der Haegen op sax, de Deen Jasper Høiby op contrabas, Pieter Kindt op bastrombone en op trompet de rijzende Nederlandse ster Teus Nobel.
Tickets

Otto Kintet

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Jazz
Otto Kintet is het jazzkwintet van de Grimbergse bassist Otto Kint. Door te spelen met grooves en klankkleuren, heeft de band een unieke en verfijnde, maar toegankelijke ‘sound’ ontwikkeld.
Tickets