Podium 2020-2021 Podium Muziek


Omara Moctar, beter bekend als gitaarvirtuoos Bombino, verenigt het beste van zielsverwanten Tinariwen en Terakaft. De Toeareg uit Niger brengt een funky combinatie van Afrikaanse ritmes en psychedelica, met sterke invloeden van Jimi Hendrix, Dire Straits, Ali Farka Touré, Led Zeppelin en The Rolling Stones.

Bombino (een verbastering van het Italiaanse ‘bambino’ of ‘jongetje’) groeide op in Agadez, een stadje op de karavaanroute in centraal Niger. Zoals de meeste Toearegs, kwam ook Bombino in Algerije en Libië terecht. Het was daar dat hij zijn eerste elektrische gitaar in handen kreeg. In Niger was dit instrument lang verboden omdat het werd gezien als te reactionair. 

Zijn carrière kwam in een serieuze stroomversnelling terecht nadat hij in 2009 filmmaker Ron Wyman ontmoette. Die was danig onder de indruk van Bombino: hij bood hem prompt een hoofdrol aan in zijn documentaire 'Agadez, The Music And The Rebellion', maar hielp hem ook zijn debuutalbum te produceren.

Intussen wordt hij op handen gedragen door de Amerikaanse rockwereld; zo produceten Dan Auerbach (The Black Keys) en Dave Longstreth (The Dirty Projectors) albums van hem. Een grote artiest dus!


“Een hypnotische, swingende bluestrip.” - **** De Standaard


Gitaar & stem
Goumour Almoctar aka Bombino | 
Bass Youba Dia | Gitaar, Calabash & backing vocal Illias Mohamed | Drums Corey Wilhelm 

Gerelateerde events

School is Cool

| Eldorado
Podium 2020-2021 Podium Muziek
School is Cool, de band rond Johannes Genard, is helemaal terug met een nieuw album. Haast profetisch klinkt de titel 'Things That Don't Go Right'. 10 jaar geleden wonnen ze Humo's Rock Rally. Hun popliefde staat nog steeds centraal, maar er is ook plaats voor instrumentale opbouw en langere songs.
Tickets

Jef Neve

speelt met u!

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Jazz Muziek
Niet de aangekondigde tournee rond zijn laatste album, maar wel Jef Neve solo. Hij improviseert op aangeven van het publiek. Ontdek samen met deze meester-componist en dito improvisator waartoe hij allemaal in staat is “on the spot”.
Tickets