Film Seizoen 2018-2019

 

Eind jaren ’70 is de Ku Klux Klan griezelig populair. Ron Stallworth stelt voor om te infiltreren in de lokale KKK-afdeling. Een absurd idee want Ron is een Afro-Amerikaanse agent. De eerste telefonische contacten gaan echter prima. Wanneer er persoonlijke ontmoetingen nodig zijn, valt Rons Joodse collega Flip in. Langzaam maar zeker werkt Ron zich op tot de hoogste rangen van de KKK.

Enkel Spike Lee kan zich permitteren om een komedie te maken met als premisse “een zwarte en een jood wandelen de KKK binnen”. En enkel Spike Lee slaagt erin om de bittere boodschap van waanzinnige rassenhaat te gieten in een entertainende film, zonder dat de boodschap verloren gaat. BlacKkKlansman bracht Spike Lee voor het eerst sinds Jungle Fever terug in Cannes, waar hij een minutenlange staande ovatie en de Grote Jury Prijs in ontvangst mocht nemen.

Regie: Spike Lee / Cast: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Alec Baldwin, e.a. / VS, 2018 / Engels gesproken, NL/F ondertiteld

 

"Explosieve cinema op zijn best." **** - De Standaard

"Spike Lee’s film over de Ku Klux Klan deelt een mokerslag uit." **** - NRC

"Spike Lee Delivers a Hellraising Masterpiece." **** - RollingStone

"Even bijtende als grappige film van Lee, waarin hij moeiteloos de raciale spanningen uit heden en verleden aan elkaar knoopt." **** - VPRO

"De oplopende spanning en de bijtende humor vloeien in elkaar over." *** - HUMO

"Pittig, gelaagd en relevant entertainment." **** - De Morgen

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Trio

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Unieke langspeelfilm van en met Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke. Gebaseerd op 'Hechten', het theaterstuk van Stefaan van Brabandt waarmee dit drietal in 2016 door het land toerde.
Tickets

Vice

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
'Vice' volgt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale), die als vicepresident van George W. Bush de Verenigde Staten veranderde en blijvende invloed had op de wereld.
Tickets

Grâce à dieu

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Alexandre trekt ten strijde tegen de katholieke Kerk en krijgt steun uit onverwachte hoek. François Ozon valt met deze film terug in de prijzen, Grand Jury Prize Filmfestival Berlijn 2019.
Tickets