Podium 2019-2020 Podium Klassiek


Schijnbaar muzikale tegenstellingen tussen Massenet, Gounod, Canteloube en het Franse Chanson worden in dit programma moeiteloos verenigd.

Jules Massenet beschouwde zichzelf als een bourgeois-kunstenaar. Hij was absoluut de productiefste én commercieel succesrijkste Franse operacomponist tussen 1870 en de Eerste Wereldoorlog. De figuur van Charles Gounod wordt gekenmerkt door alle karakteristieke kunstenaars allures. Zijn gemoedstoestanden wisselen tussen ambitie en moedeloosheid, beminnelijkheid en twistziek gedrag.
Dit overontwikkeld intellectualisme wordt geplaatste tegenover de ‘pure, eenvoudige kunst’ met parels uit het Franse Chanson en de liederen van Joseph Canteloube. Hij was van mening dat liederen van het boerenland het hoogste niveau van zuivere kunst kunnen bereiken. Het zijn nu net deze schijnbare onverenigbare muzikale tegenstellingen die Griet De Geyter, Nicolas Callot en Bart Rodyns samenbrengen in ‘Mélodies en élégies’.

Gerelateerde events

Cosy Brass Quartet

Moon River & Puppet Walz

| Oyenbrugmolen
Podium 2019-2020 Podium Klassiek
2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen en zijn omgeving. Hierbij verbindt het water van de Maalbeek heden, verleden en toekomst. Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest alvast om in bruisende muziek!
Tickets

Zomerafsluiter: Iedereen held(in)! (3+)

i.s.m. Gemeentebestuur Grimbergen, OCMW Grimbergen

| Vandernootpark
zomervakantie Educatie 2019-2020 Podium 2019-2020 Podium Familie Kinderen
Altijd al gedroomd van ‘held(in) voor één dag’? Vandaag zorgen wij ervoor dat je kan glimmen van trots! Via tal van activiteiten beleef je een namiddag vol ‘divaplezier en heldengeweld’ samen met (o)ma of (o)pa. Spelen, zich amuseren en vooral buiten zijn staan op het zomers menu!