Klassiek Podium Podium 2019-2020


Ambitieuze musici aan het begin van hun carrière.

Programma:

Ludwig van Beethoven - Cello sonate nr.1 in F opus 5
César Franck - Cello Sonate in A
Gabriel Fauré - Romance opus 69

 
Grimbergenaar Arthur Daems is wellicht bekend van ‘de Zes’ jonge talenten die met een frisse blik commentaar gaven tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd in 2017. Zelf is Arthur een beloftevol cellist die momenteel in de klas zit van Marie Hallynck aan het Conservatoire Royal de Bruxelles. In 2017 behaalde hij de 2e prijs in de “International Young Talent Music Competition” en in 2018 behaalde Arthur de eerste prijs in de Edmond Baert wedstrijd.

Hij speelt samen met de jonge talentvolle Anaïs Cassiers die in 2015 de 1ste prijs behaalde in de Breughel competitie en verschillende masterclasses volgde bij o.m. Abdel Rahman El Bacha, Jean-Claude Vanden Eynden, Christopher Elton, Pascal Devoyon en Lilya Zilberstein.

Gerelateerde events

Orgelconcert

Kamiel D'Hooghe

| Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Kamiel D’Hooghe, organist van de abdijkerk van Grimbergen, wordt 90 jaar en blikt in het programma ‘Nun danket...’ terug op verschillende componisten die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn muzikale carrière.
Tickets

Cosy Brass Quartet

Moon River & Puppet Walz

| Oyenbrugmolen
Podium Podium 2019-2020 Klassiek
2019 wordt een feestelijk jaar voor de Oyenbrugmolen en zijn omgeving. Hierbij verbindt het water van de Maalbeek heden, verleden en toekomst. Het Cosy Brass Quartet zet de elementen water en feest alvast om in bruisende muziek!

Lezing-concert: Quatuor Danel & Virpi Räisänen (sopraan) & Pieter Bergé

Uitstap Leuven

| Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Klassiek Podium Podium 2019-2020
Het onovertroffen Quatuor Danel neemt je op sleeptouw in een concert dat leidt van Beethoven naar Schönberg en terug. Als geen ander slagen de Danels er telkens in om spelenderwijs te laten horen hoe vernieuwing voortkomt uit traditie. Verfijning en helderheid zijn daarbij hun sterkste troeven.