Theater Podium Seizoen 2017-2018

Voorstelling in Westrand Dilbeek

Drie topactrices maken de odyssee van Adela en Helena tot ontroerend toneel, gebaseerd op echte levensverhalen, op tekst van Kris Van Steenberge.

De eerste helft van de vorige eeuw.
Heel wat vrouwen zijn onderweg.
Op de vlucht uit angst voor oorlog.
Op tocht vol goede hoop.
Ze doorkruisen Europa.
Een odyssee in een continent dat op springen staat.
Ze komen aan op de plek waar ze oud zullen worden
Alleen.
Ze staren voor zich uit.
Of ze kijken achterom.
Daar ligt het ergens. Hun vaderland.


Chris Lomme trok op haar 17e naar het Brussels conservatorium en brak in 1955 door met Schipper naast Mathilde. Tot 1991 was ze vast verbonden aan de KVS en werkte verder als freelance actrice. In 2016 speelde ze mee in 'Het kraken van de maan' van t,arsenaal en draaide de film 'Achter de wolken' in de bioscoop.

Simone Milsdochter studeerde in 1991 af aan de Studio Herman Teirlinck en speelde bij o.a. de KVS, Theater Antigone, Theater Zuidpool en, Braakland/ZheBilding. In 2010 speelde ze de rol van hoofdinspecteur in de film 'Wolf' en de Vlaamse serie 'Wolven'. In 2014 stonden Chris Lomme en Simone Milsdochter tegenover elkaar in de ijzige dialoog Leni & Susan.

Katelijne Verbeke studeerde in 1984 af aan Studio Herman Teirlinck en was vast verbonden aan het Nieuw Ensemble Raamtheater en de KNS. Freelance vanaf 1991. In 2016 was ze te zien in de film 'Home' van Fien Troch. Ze werd meermaals bekroond waaronder een nominatie voor een Theo d’Or vanwege haar rol in 'Iets over de Liefde' van Peter De Graef in 2005.

De Lierse auteur Kris Van Steenberge debuteerde in 2013 met 'Woesten' (Bronzen Uil en Debuutprijs, reeds 17e druk), een ontluisterende roman over de Eerste Wereldoorlog. Nu maakt ook het toneelpubliek kennis met zijn prachtige woordenspel.

 

Regie: Ignace Cornelissen / Spel: Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke / Tekst: (vrij naar) Kris Van Steenberge

Gerelateerde events

De Mensheid

LOD/Josse De Pauw/KVS

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018
Geen beest is zo belasterd als de mens. Zo begint Arnon Grunbergs 'De Mensheid zij geprezen', een verdedigingsrede en tegelijkertijd een loflied op het schepsel dat maar al te vaak door het slijk is gehaald. Maar is het wel een loflied? Josse De Pauw zet de auteur zelf in de beklaagdenbank.
Tickets

Alleen

tg STAN

| Schouwburg Cc Strombeek
Theater Podium Seizoen 2017-2018 Wijde Wereld Weken
In een grootse monoloog vertelt Sara De Roo een crosscultureel liefdesverhaal, neergepend door Fikry El Azzouzi. ‘Alleen’ is een ode aan samenleven met elkaar en het bewijs dat zelfs de grootste verschillen bedekt kunnen worden met de djellaba der liefde.
Tickets