Podium 2020-2021 Podium Muziek


Veertig jaar moeten we John Lennon al missen. Niemand evenaarde zijn talent om met popmuziek de vinger aan de maatschappelijke pols te houden. Geen enkele popster zaaide zoveel onrust, tot in het Witte Huis toe. Zijn ultieme daad zit in ‘Imagine: just a brotherhood of men’. Ga gewoon voor een wereldgemeenschap vol mensen, met ‘nothing to kill or die for’. Dus geen bezit, geen politiek... and no religion either. Hoe actueel kan iets klinken? 

Reden genoeg voor een herdenking, of beter een viering, opgebouwd rond ‘Give Peace a Chance’, ‘All You Need is Love’, ‘Revolution’, ‘Power to the People’ en alle andere hits die uit de pen en gitaar van deze ‘working class hero’ vloeiden tijdens zijn Beatle-jaren en solocarrière. Een strijdproject met en rond Lennon. De Opper-Beatle. De Relschopper. De Vredesapostel. De Twijfelaar. De Wereldverbeteraar. Het Genie. De Liefdesprofeet. The Walrus. De Revolutionair. De Dromer. 

In de carrière van Jean Bosco Safari vormen The Beatles een rode draad en een voorbeeld. Ben Crabbé schitterde jarenlang als prominent lid van Beatles coverband ‘The Apples’. Wie beter dan zij konden een topband samenstellen voor deze avond?


Lead & guitar Jean Bosco Safari | Drums & backings Ben Crabbé | Guitar & backings David Piedfort | Bas Marc Van Puyenbroeck | Keyboard Steven Mintjens 

Gerelateerde events

Jef Neve

speelt met u!

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Jazz Muziek
Niet de aangekondigde tournee rond zijn laatste album, maar wel Jef Neve solo. Hij improviseert op aangeven van het publiek. Ontdek samen met deze meester-componist en dito improvisator waartoe hij allemaal in staat is “on the spot”.
Tickets

Willy Sommers

Sommers of '69

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Muziek
‘Sommers of ‘69’ duikt de theaters in! Want Willy Sommers en zijn muzikanten krijgen maar niet genoeg van die zomer uit 1969. Met veel plezier wekt hij die anno 2020 weer tot leven. Bereid je voor op een throwback naar the summer of love. Uiteraard vergeet hij zijn eigen halve eeuw aan hits niet.
laatste plaatsen

Jelle Cleymans

Alleen in het ruime sop

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Muziek
In de vijf jaar tussen zijn vorige en zijn nieuwste plaat is er erg veel gebeurd. 'Alleen in het ruime sop' is Cleymans’ vierde soloalbum en persoonlijker dan ooit. Het wordt een muzikale roadtrip waarop de zanger je graag meeneemt.
Tickets