Podium 2018-2019 Podium Theater

Foto's: Kurt van der Elst

Ze verdedigt haar droom van het park met zo’n geestdrift dat je je na een tijdje afvraagt of ze gek is. Of gewoon buitenaards. 

'Hoge Weg' is een nieuwe tekst van Bart Van Nuffelen (MartHa!tentatief), gespeeld door Evelien Bosmans. Voor haar actie spreekt ze met de bewoners van een woontoren, meestal via de parlofoon, met anderen ook in levende lijve in de inkomhal. De bewoners van het appartement worden gespeeld door professionele acteurs én mensen die nog nooit op het toneel hebben gestaan. Voor de castings trekt het BURO voor Stedelijk Enthousiasme - een stedelijke werking in de schoot van Toneelhuis, MartHa!tentatief en Kavka - naar de wijken van de stad en ver daarbuiten.  

'Hoge Weg' zoekt antwoord op tal van vragen. Is het mogelijk om aan de hand van 64 belletjes het volledige portret te schetsen van een hedendaagse stad? Waarom blijft een kwetsbare jonge vrouw de oneindige reeks afwijzingen ondergaan? Kan een stuk vandaag welhaast ondraaglijk het goede belichten? En dan zijn we nog niet eens aan de écht moeilijke vraag: is een portret van een hedendaagse stad wel mogelijk aan de hand van een typische middenklasse droom, namelijk de aanleg van een nieuw park?  


Tekst: BART VAN NUFFELEN
Met: EVELIEN BOSMANS e.a.
Productie: MARTHA!TENTATIEF coproductie: TONEELHUIS
Powered by: BURO VOOR STEDELIJK ENTHOUSIASME

Reportage Hoge Weg - 100% Cultuur ATV

Gerelateerde events

Ocean Wells

Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Podium 2018-2019 Podium Muziek Pop-upterras
Ocean Wells is een indie-rockband met Vlaams-Brabantse roots. Vette drums, een grommende bas, stevige gitaren en een vleugje synthesizer dragen catchy melodieën die in ieders hoofd blijven plakken