Podium 2018-2019 Podium Theater

Bijtende farce, u feestelijk aangeboden door de vier Roovers, samen met Warre Borgmans, Bert Haelvoet, Michael Vergauwen en de muzikanten van LÂP.

Het failliete stadje Güllen staat een bijzonder evenement te wachten. 45 jaar geleden vertrok Claire Zachanassian er als arm meisje. Nu keert ze als de rijkste vrouw ter wereld voor een kort bezoek terug. De inwoners hopen dat ze met haar fortuin het verarmde stadje zal redden. Claire wordt feestelijk ontvangen en treedt plechtig, compleet met koffers en een doodskist, de stad in. Na een toespraak van de burgemeester belooft zij het stadje 1 miljard. Maar eerst moet het onrecht dat haar hier ooit is aangedaan hersteld worden. In ruil voor het geld eist ze de dood van haar jeugdliefde, de kruidenier, Alfred Schil. De bevolking wijst het voorstel verontwaardigd af. Maar hoe lang kan een mens in nood weerstaan aan de verleidingen van het geld en aan de druk van de massa?

Dürrenmatt schetst een meedogenloos en grimmig beeld van de samenleving, van het wankele Europa en de onontkoombare gevolgen van het kapitalistisch systeem.


Tekst: Friedrich Dürrenmatt
Van en met de Roovers: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens & Sofie Sente, Bert Haelvoet, Warre Borgmans & Michael Vergauwen
LÂP: Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Alexandra Oppo & Ewout Lehoucq  
Scenografie: Stef Stessel
Kostuums: Pynoo
Dramaturgie: Bram De Sutter
Een productie van de Roovers en Muziektheater Transparant

Gerelateerde events

Arumbo

Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Podium 2018-2019 Podium Muziek Pop-upterras
De Brusselse muziekgroep Arumbo, bestaande uit 7 muzikanten, speelt voornamelijk fusion, wereldmuziek en rumba. Op 28 juni op het terras van Cc Strombeek!

Ocean Wells

Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Podium 2018-2019 Podium Muziek Pop-upterras
Ocean Wells is een indie-rockband met Vlaams-Brabantse roots. Vette drums, een grommende bas, stevige gitaren en een vleugje synthesizer dragen catchy melodieën die in ieders hoofd blijven plakken