foto van RODE POORT.

De Rode Poort. Tussen de Rode Poortstraat en de Grotewinkellaan. Een grasveld dat niet liever vraagt dan ingepalmd te worden. Door buren, vrienden, familie en andere liefhebbers van de Rode Poort. Niets moet, alles kan. Waarvan droom jij nog in je buurt? Hoe zie jij deze plek?

RODE POORT@ GRNS is een project van Cultureghem
ism 
CC Strombeek, Archeduc (VormingPlus Halle Vilvoorde), Citizenne, Strombeekse Jongeren in Actie (groep Intro), CVO, Maria Assumptalyceum, Gemeente Grimbergen, OCMW Grimbergen, Huis van het Kind en in de toekomst hopelijk nog vele anderen. 

En meer dan 83 burgers uit de Rode Poort, Grotewinkellaan en hun buren!

       

Volg dit sociaal-artistiek project via de facebookpagina GRNS Rode Poort.

Waarvan droom jij nog in je buurt? Hoe zie jij deze plek? Wat mis je nog? Waar word je gelukkig van? Kan dat grasveld van de Rode Poort net dat worden wat je deelt met anderen? 

Wij, van GRNS, zijn alvast één en al oor om het samen met jullie uit te zoeken. Neen, geen druk, geen verwachtingen. Je hoeft niets te doen, wees gerust. Kom gewoon eens langs om een babbel te slaan. Wij luisteren en registreren, brengen puzzelstukjes van ieder van jullie bij elkaar. Want de Rode Poort is van jullie en van niemand anders. Wij, van GRNS, koken enkel met de ingrediënten die jullie ons aanleveren. Nadat het gerecht is opgediend, zoeken wij weer andere oorden op om andere plekken in te vullen. Wij, van GRNS, zijn plekwerkers. Eén keer de plek is ingevuld en een doel heeft, trekken we weer door. Precies zoals nomaden doen. 

Jullie en niemand anders beslissen wat het grasveld van de Rode Poort kan worden als nieuwe spetterende ontmoetingsplek en hoe die vormgegeven wordt. Een speelplein voor de kinderen? Check. Moet er af en toe ook een barbecue plaatsvinden? Check? Een bankje voor de ouderen om een babbeltje te slaan? Check? Een plaats om samen kapotte spullen te herstellen of gereedschap te delen? Check? Bedenk het en vooral kom met je idee naar ons toe. Jullie maken zelf jullie buurt, jullie beslissen zelf wat er van het grasveld wordt. Er is geen juiste richting, er zijn geen regels, er zijn geen grenzen. Jullie alleen bepalen het ritme. Jullie zijn de buurtmakers.

Wat doen wij, van GRNS, dan? Intussen kijken en luisteren we naar jullie op het grasveld. Maar dat doen we niet zomaar door lui op onze poep te zitten. Intussen koken wij, bouwen we tafels, banken en een tijdelijke bivak. We maken het gezellig. Dat maakt het een pak leuker om te praten. Jullie buurtmakers onder elkaar en samen met ons. Willen de kinderen ondertussen spelen op hetzelfde grasveld? Ook dat kan, want wij brengen onze megafantastische PLAYBOXEN mee. Dat zijn speelkoffers waarmee je zelfs vliegtuigen kunt bouwen die geen lawaai maken. 

Klinkt het nu nog wat vreemd allemaal? Lijkt het wel een circus? Maar dat is het eigenlijk stiekem een klein beetje. Een circus brengt plezier, ontspanning, iets onverwachts en trekt daarna weer verder. Alleen laten wij van GRNS iets achter. Namelijk datgene wat jullie, buurtmakers van de Rode Poort, hebben vormgegeven. Dat blijft. Voor jullie en al diegenen na jullie rond de Rode Poort. 

Op dit moment op het programma:

JULI

vrijdagen: 15 tot 21u: OPEN BAR

zaterdag 8: 15 tot 21u: BUURTFEEST
zaterdag 15: 15 tot 21u: SPEELFEEST
zaterdag 22: 15 tot 21u: ROMMELMARKT
zaterdag 29: 15 tot 21u: HOBBYBEURS

AUGUSTUS

zaterdag 5: BAL POPULAIR
zaterdag 12: VOLKSSPELEN
zaterdag 19: APERO MUZIEK
zaterdag 26: SURPRISE SATURDAY

vrijdag 4: OPEN AIR FILM
vrijdag 11: OPEN AIR FILM
vrijdag 18: OPEN AIR FILM
vrijdag 25: OPEN AIR FILM
woensdag 30: ZOMERAFSLUITER

Het programma wijzigt regelmatig. Voor de meest actuele info bekijk de facebookpagina GRNS Rode Poort

 

                Afbeeldingsresultaat voor logo vlaanderen verbeelding werkt