Ga verder naar de inhoud
Requiem Mozart
Te gast

Requiem Mozart

Koren Basaltes, Helicante en Omnia Cantica o.l.v. Wouter Versavel met orkest van jonge professionele muzikanten

Data

za 3.06.23 | 20u

Locatie

Abdijkerk Grimbergen
Kerkplein 1
1850 Grimbergen

Tickets

€18 VVK
€10 -26 jaar
€22 kassa
€45 VIP (18u30 apero en hapjes in Fenikshof, kaart en gereserveerde plaats)

Basaltes, Helicante en Omnia Cantica o.l.v. Wouter Versavel, begeleid door een orkest van jonge professionals brengen het Requiem van Mozart, een werk met kracht en tederheid, angst en hoop.

Affiche 2023 04 10 Ria Turcksin

Koren Basaltes, Helicante en Omnia Cantica voeren het Requiem uit onder leiding van Wouter Versavel, begeleid door een orkest van jonge professionals. Ruim honderd zangers en muzikanten vullen de basiliek van Grimbergen met kracht en tederheid, angst en hoop.

Het Requiem is de laatste compositie van Wolfgang Amadeus Mozart. Een werk vol met vragen, mysterie en geheim. Op het moment van Mozarts dood op 5 december 1791 was het werk onvoltooid. Zijn student Franz Xaver Süszmayr vervolledigde het werk op vraag van Mozarts vrouw, Constanze. Toen de stervende componist zijn laatste noten op papier zette, moet hij beseft hebben dat hij een Requiem had geschreven dat nu voor hem zou kunnen zijn.

Eeuwen later blijft het Requiem de zielen beroeren. Het werk werd ooit als volgt beschreven: “Wie dit stuk voor het eerst hoort, heeft het gevoel dat het er altijd al was.”

Naast de koren hoor je ook de volgende professionele vocale solisten aan het werk: Valeriia Pieters (sopraan), Lara Cannaert (mezzo), Timothy Veryser (tenor) en Leander Carlier (bas).

Het programma wordt aangevuld met het Celloconcerto Op. 29 van Robert Schumann, met Emiel Vertongen als solist en een orkestrale ouverture van Schumann.

Tickets via
- QR code op de affiche
- concertrequiemgrimbergen@gmail.com
- https://docs.google.com/forms/...
- de koorleden