Klassiek Podium Seizoen 2017-2018

In 2018 bestaat het Gregoriaans Abdijkoor Grimbergen 50 jaar. Samen met het Internationaal Festival van Watou vieren ze deze verjaardag met een concert waarbij naar Grimbergen verschillende internationale Gregoriaanse koren worden uitgenodigd: het Estse knapenkoor Püha Miikaeli poiste (Talinn), het Hongaarse dubbelkoor Iubilate en Cantate (Boedapest), de Letse Schola Cantorum (Riga) en de Koreaanse Sowon Kim (soliste bij de Choeur Grégorien Féminin de Paris). Kamiel D'Hooghe bespeelt het orgel. Zo wordt Grimbergen één van de zustersteden voor de festival editie 2018.

Org. GAG / In samenwerking met Cultuurcentrum Strombeek / Met de steun van Cultuurraad GrimbergenGerelateerde events

Orgelrecital

Kamiel D'Hooghe

| Abdijkerk Grimbergen
Matinee Klassiek Podium Seizoen 2017-2018
Johann Sebastian Bach was musicus, leraar, componist en arrangeur. U hoort eigen werk en werk van zijn kinderen Wilhelm en Carl Philipp. Het concert eindigt met een bewerking van Bach van het 'Concerto Estro Armonico' van Antonio Vivaldi.
Tickets

20th Century Sax

CeDeL Saxofoonkwartet

| Oyenbrugmolen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Van de lichtvoetige ragtime dansen we ons een weg naar de zwoele tango. Van ons pittoreske Belgisch landschap reizen we naar de grootse Verenigde Staten van Amerika. Sta versteld van de veelzijdigheid van de saxofoon en laat je meeslepen in 20th Century Sax.

Bram Delooze

Grand Concert

| Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Klassiek Jazz Podium Podium 2018-2019
Bram De Looze is bekend als pianist bij LABtrio en Septych. Hij laat zijn improvisatietalent los op de gloednieuwe en totaal unieke Chris Maene Concert Grand.