Humor Podium Seizoen 2017-2018

Het gebeurde in 1983, dames en heren, dat Peter Hens De Frivole Framboos van de struik des levens wist te plukken. In 2001 voegde Bart Van Caenegem zich bij hem om de voormelde smakelijke vrucht verder tot grote bloei te brengen. Inmiddels is hun beproefde recept, opgebouwd rond cello, piano en zang, al lang een succesverhaal in theaters doorheen heel Europa.

In ‘Wachten op Do Groot’ zullen de twee virtuozen ons op een melomane reis gidsen richting de oorsprong, zeg maar de ‘Big Bang’ van de muziek, de noot waarmee het allemaal begon, ‘Do Groot’. De werken van bekende toondichters zullen op deze tocht minutieus worden ontleend, musicologische verbanden tussen stijlen en ritmes zullen à volonté worden ontbloot, het Vlaamse levenslied gaat aan de wals met de Beethovense romantiek, en de barokke Bach barst voor de gelegenheid uit in levenslustig charmegezang.

Reizend in en doorheen het verleden, zet de Frivole Framboos doodgemoedereerd de tijd op zijn kop en zoeken zij in ‘Wachten op Do Groot’ het antwoord op de vraag wat er zou gebeuren mochten vroegere tijden de toekomst geweest zijn: zou Stromae Mozart hebben geïnspireerd, zou James Last van invloed zijn geweest op Wagner? En hoe zouden Bach en Beethoven hebben geklonken mocht Wagner eerder geleefd hebben dan zij?

De Frivole Framboos gaat de uitdaging aan en gaat in hun nieuwe voorstelling op zoek naar die ene oermelodie waaruit alles - de gehele muziekgeschiedenis - is ontstaan. ‘Wachten op Do Groot’ is het wachten meer dan waard.

De pratende cello en de alom geprezen mezzo-coloratuur-bariton-stem van Peter Hens worden aan de wondervleugel begeleid door toetsenfluisteraar Bart Van Caenegem. Op de hen(s) typerende wijze worden composities uit hun context gelicht, muziekstijlen spelenderwijs omgedraaid, ritmes en melodieën omgetoverd tot nieuwe meesterwerken. Twee topmusici die hun talent ten dienste stellen van een uitgebreid pallet aan muziekstijlen en fijne aanstekelijke humor.

Gerelateerde events

Schoft (herneming)

Kommil Foo

| Schouwburg Cc Strombeek
Humor Podium Seizoen 2017-2018
Het is het leven zelf dat een klein schoftje is… het slaat, zalft, schuurt en het ergst van al: het eindigt. In deze productie diept Kommil Foo zijn unieke en persoonlijke stijl verder uit: hilarisch en ontroerend tegelijk. Virtuoos gemusiceerd, loepzuiver gezongen, fysiek en stomend verteld.
Tickets

Ada/Ava

Manual Cinema

| Schouwburg Cc Strombeek
Familie Humor Podium Seizoen 2017-2018
Dit collectief van kunstenaars uit verschillende disciplines tovert sprookjesachtige beelden op en vóór het scherm. Want in plaats van hun ingenieuze trucs, poppen en spelers te verbergen, laten de makers van Manual Cinema gewoon zien wat ze doen.
Tickets