Seizoen 2019-2020 Podium 2019-2020 Familie Film JEF

vanaf 10u medialab
om 11u starten de beide films (keuze maken naargelang leeftijd kinderen)
tot 14u medialab

 

Voor de derde keer op rij is Cc Strombeek een van de locaties van het JEF festival. Dit jaar nodigt Filmfratsen het gerenommeerde jeugdfilmfestival uit voor een bijzondere dubbele (simultane) vertoning mét medialab en JEF burger (tussen 12u en 14u) in Cultuur Bar-Bar.

Vóór en na de films kan iedereen experimenteren met nieuwe media, techniek en film in het JEF medialab. Kom een kijkje nemen. Gratis op vertoon van jouw filmticket!

Om 11u kan je kiezen voor één van de twee door JEF geselecteerde films:
De jongsten (vanaf 3 jaar) kunnen in een gezellige setting genieten van de nieuwe hilarische fratsen van ‘Buurman en Buurman experimenteren er op los!’ Oudere broers en zussen (vanaf 6 jaar) kunnen tegelijkertijd genieten van de avonturenfilm ‘Hoe word ik een viking?’

Buurman en Buurman experimenteren er op los! (3+)
(Hemmerechtszaal)

De klunzige buurmannen zijn terug: niets is te gek voor deze heren en ze gaan elke uitdaging aan. Zo proberen Buurman en Buurman op een nieuwe manier pannenkoeken te bakken, vangen ze een appeldief door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze met een zelfgemaakte vliegmachine! Al met al valt het experimenteren niet mee voor de buurmannen, waardoor ook dit keer het één en ander in de soep loopt.


Hoe word ik een Viking? (6+)
(Schouwburg)

Sinds de vader van de 11-jarige vikingszoon Halvdan is vertrokken tijdens een overval, woont hij bij de smid Björn in het dorp Ostbyn. Halvdan heeft het niet makkelijk; doordat hij hinkt wordt hij door de dorpsbewoners niet als een ‘echte’ viking gezien. Hij heeft geen vrienden en al helemaal geen zelfvertrouwen. Op een dag ontmoet Halvdan de onverschrokken koningsdochter Meia uit het vijandige dorp Väst.


Een film bijwonen samen met (o)ma of (o)pa is altijd het leukst. Maar we voorzien ook enkele begeleiders indien (o)ma of (o)pa in de andere vertoning plaatsneemt.


Buurman en buurman, experimenteren er op los! (3+)

Hoe word ik een Viking? (6+)

Vlieg

Gerelateerde events

The Secret Garden

8+

| Schouwburg Cc Strombeek
Seizoen 2020-2021 Familie Film
Een sterk verhaal is tijdloos. Dat bewijst ‘The Secret Garden’, een boek uit 1911 geschreven door Frances Hodgson Burnett. Het werk kende in het verleden tal van adaptaties in theater, televisie en film. Marc Munden brengt de vierde filmadaptatie, met o.a. Colin Firth en Julie Walters. Vanaf 8 jaar.
Tickets

Softies (6-10j)

fABULEUS

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Dans Acrobatie Familie
Zacht is het nieuwe stoer! 'Softies' is een virtuoze dans- en spectaculaire circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn. Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel: het ene moment ruw en spectaculair, het volgende vloeiend en teder.
Tickets

Familiefilm: Choums Odyssee (3+)

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Familie Film
Choum is minstens even schattig als dapper. Want de tocht die dit pluizige uilskuiken onderneemt, zit vol uitdagingen en gevaren. De tekenfilm 'Choums Odyssee' – winnaar van de Publieksprijs op Jeugdfilmfestival JEF – bekijk je in combinatie met twee kortfilms over vogels.
Tickets