Ga verder naar de inhoud
tori et lokita 4 c christine plenus
Film Cinema S

Tori et Lokita

Data

di 25.10.22 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Extra

Kijkwijzer:12+

Opnieuw een oprechte en hartverscheurende film van de broers Dardenne die niet enkel een aanklacht is, maar ook een magnifieke ode aan de kracht van vriendschap.

Met Tori et Lokita houden tweevoudig Gouden Palmwinnaars Jean-Pierre en Luc Dardenne de kijker een spiegel voor. Hun hartverscheurende observaties over de samenleving waarin we leven, confronteren ons met dat wat we niet willen zien.

Tienermeisje Lokita en de jongere Tori zijn alleen van Afrika naar België gereisd. Ze zijn geen familie, maar de harde realiteit van het vluchtelingenleven heeft hun samengebracht. Ze willen elkaar niet meer kwijt en proberen een leven op te bouwen als broer en zus. Maar een verblijfsvergunning krijgen blijkt moeilijk en ze lijken onzichtbaar voor de wereld om hen heen. Lokita houdt zich aan de leugen dat Tori haar broertje is en probeert papieren te krijgen, maar wordt ondertussen gedwongen te werken op de illegale arbeidsmarkt.

Zoals altijd werkten de Dardennes met onervaren acteurs. De chemie tussen Pablo Schils en Joely Mbundu is fenomenaal en laat niemand onberoerd. Voor Tori et Lokita werden de Dardennes op het Filmfestival van Cannes bekroond met de speciale prijs ter gelegenheid van de 75e editie van het festival.

Regie: Jean-Pierre & Luc Dardenne | Met: Pablo Schils, Joely Mbundu, Tijmen Govearts & Alban Ukaj | B, 2022 | Frans gesproken, Nederlands ondertiteld | 1u28

"Het idee dat in dit land kinderen zomaar verdwijnen en dat dat niemand wat kan schelen, ja, daar word ik kwaad van. En dat is het vuur geweest dat deze film heeft aangewakkerd."

Jean-Pierre Dardenne in De Standaard

Pers

Emotioneel treffend **** - De Standaard

Hun mooiste film in jaren **** - De Morgen

Voor de helft is de film een hartverwarmende ode aan een krachtige vriendschap en jeugdige geestdrift. De andere helft is bikkelhard. Het contrast tussen die twee kanten is confronterend. **** - Knack Focus

Een vaderlandse film om trots op te zijn over een vaderlandse situatie om zich voor te schamen. **** - Bruzz

De film grijpt je al na enkele minuten aan en laat je niet meer los. - Vertigo

Ontdek meer

Il Buco
Film Cinema S

Il Buco

di 4.10.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
To Olivia
Film Cinema S

To Olivia

di 11.10.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Competencia Oficial
Film Cinema S

Competencia Oficial

di 18.10.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets