Ga verder naar de inhoud
The mole agent hero
Film Film op maandag

The Mole Agent

Data

ma 20.09.21 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u30'

In een mix van spionagefilm en documentaire gaat de 83-jarige Sergio undercover in een bejaardenhuis. De vriendelijke man wordt ingehuurd door een privédetective en mag aan de slag als ‘mol’.

Onopvallend infiltreren in een woonzorgcentrum? Dat kan alleen als je een geloofwaardige ‘mol’ bent. Romulo is een privédetective en hij is op zoek naar zo’n mol. Zijn cliënt, de dochter van een van de bewoners, vermoedt dat haar moeder slecht behandeld wordt. Sergio, 83 jaar, is de enige Chileense spion die de selectie doorstaat, maar hij heeft moeite met de hedendaagse technologieën en spionagetechnieken. Sergio heeft een goed karakter en deze spionageopdracht is een welgekomen afleiding na het overlijden van zijn vrouw. Terwijl hij op vindingrijke wijze informatie verzamelt, groeit hij stilaan naar de bewoners van het bejaardentehuis toe. Hij weet dat hij het vertrouwen van de bewoners kan krijgen door naar hen te luisteren.

Regisseur Maite Alberdi zet overtuigend de stijlmiddelen van de film noir in. De hindernis voor Sergio is de technologie, zoals de pencamera’s en smartphones waarmee hij moet rapporteren aan Romulo. De droogkomische ondertoon blijft, maar wat begint als een detectiveverhaal verschuift en verandert gaandeweg in een intiem verhaal. Alberdi toont een originele kijk op affectie en eenzaamheid op hoge leeftijd. The Mole Agent vindt een onverwacht evenwicht tussen absurdisme en tederheid. De documentaire evolueert en laat je geleidelijk aan nadenken over eenzaamheid bij bejaarden. Een sterke getuigenis over een veelvoorkomende thematiek In onze samenleving.

Regie: Maite Alberdi | cast: Sergio Chamy, Rómulo Aitken | Chili, VS, D, NL, Es, 2020 | Spaans gesproken, NL/FR ondertiteld

The mole agent 1
The mole agent 2

Pers

  • vpro.nl - Adelheid Roosen over The Mole Agent
  • "James Bond in het rusthuis." ★★★★ - De Standaard
  • "The Mole Agent legt op inventieve wijze een maatschappelijk probleem bloot." ★★★★ - Trouw
  • "Een warme, meelevende blik op eenzaamheid op leeftijd." - Het Parool
  • "Zelden zijn documentaires zo moeiteloos grappig, en hebben ze nog wat belangrijks te melden ook." ★★★★ - Filmtotaal

Ontdek meer

Le Sorelle Macaluso
Film Cinema S

Le Sorelle Macaluso

di 28.09.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
True Mothers
Film Cinema S

True Mothers

di 5.10.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
NOMADLAND overview
Film Cinema S

Nomadland

di 12.10.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets