Ga verder naar de inhoud
The man who sold his skin hero
Film Cinema S

The man who sold his skin

Data

di 19.10.21 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u40'

Om een felbegeerd visum voor Europa te bemachtigen, laat een jonge Syrische vluchteling zijn rug tatoeëren door een controversiële kunstenaar. Al snel komt hij tot het besef dat hij meer dan alleen zijn huid heeft verkocht.

Sam Ali is een jonge Syriër, gevoelig en impulsief, die naar Libanon vlucht, weg van de oorlog. Om verder naar Europa te kunnen reizen en met de liefde van zijn leven samen te kunnen zijn, accepteert hij zijn rug te laten tatoeëren door één van de meeste besproken hedendaagse kunstenaars ter wereld. Met een lichaam getransformeerd in een prestigieus kunstwerk, zal Sam ondervinden dat deze beslissing alles behalve vrijheid betekent.

De Vlaamse kunstenaar Wim Delvoye zette in 2006 een enorme tatoeage op de rug van de Zwitser Tim Steiner en verkocht dat werk vervolgens voor veel geld aan een kunsthandelaar. Dit bijzondere verhaal inspireerde de Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania voor haar fascinerende film die genomineerd werd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Koen De Bouw, Monica Bellucci en Yahya Mahayni spelen de hoofdrollen, maar er is ook een kleine cameo voor Wim Delvoye zelf als verzekeringsagent. Een bijzonder intrigerende film rond cruciale vragen als wat betekent het om mens te zijn? Is alles te koop? Wat is vrijheid en komt dit altijd met een prijs?

Regie: Kaouther Ben Hania | cast: Monica Bellucci, Yahya Mahayni, Koen De Bouw | Arabisch, Engels, Frans, Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld

the man who sold his skin 1
the man who sold his skin 2

Pers

  • "Een indrukwekkende film over kwetsbaarheid en kracht." ★★★★ - Filmvandaag
  • Ben Hounia [vertelt] (...) haar entertainende verhaal op een plastische manier, met fraai, sfeervol camerawerk, een horrortoets hier en daar." ★★★ - Focus Knack
  • "Deze film [heeft] bijzonder veel te vertellen en [doet] dat messcherp." ★★★ - De Standaard
  • “Heerlijk provocatief. Prikkelt en kruipt onder de huid.” - VPRO-Gids

Meer lezen

Ontdek meer

Le Sorelle Macaluso
Film Cinema S

Le Sorelle Macaluso

di 28.09.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
True Mothers
Film Cinema S

True Mothers

di 5.10.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
NOMADLAND overview
Film Cinema S

Nomadland

di 12.10.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets