Ga verder naar de inhoud
The lost daughter hero
Film Cinema S

The Lost Daughter

Data

di 22.02.22 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

2u01'

Regiedebuut van Maggie Gyllenhaal, met Oscarwinnares Olivia Colman als een gescheiden vrouw die op vakantie in Griekenland terugblikt op haar moederschap en de strijd om een carrière van de grond te krijgen. Naar het gelijknamige boek van Elena Ferrante.

The Lost Daughter is het regiedebuut van actrice Maggie Gyllenhaal en een bewerking van het boek La figlia obscura van Elena Ferrante (My Brilliant Friend). Een briljante Olivia Colman (o.a. The Crown, The Father, The Favourite) speelt Leda, een gescheiden prof letterkunde, die een vakantie aan het strand in Griekenland doorbrengt. Daar raakt ze geobsedeerd door een jonge moeder (Dakota Johnson) en haar dochtertje. In een opwelling steelt ze de pop van het meisje, met groot kinderleed tot gevolg. Het is de aanleiding voor flashbacks naar de jonge Leda (Jessie Buckley). We zien haar wanhopig een carrière van de grond proberen te krijgen en tegelijk de zorg voor haar twee jonge kinderen dragen. Gyllenhaal volgt nauwgezet de gelijknamige roman, maar voegt er ook haar eigen gevoeligheden aan toe. Colman en Buckley maken van Lena veel meer dan uitsluitend een getroebleerde vrouw, zonder ook maar een moment opzichtig naar sympathie van de kijker te hengelen.

Regie en scenario: Maggie Gyllenhaal / Cast: Olivia Colman, Dakota Johnson, Peter Sarsgaard, e.a. / VS, Griekenland / 2021 / Engels gesproken / Ondertiteling NL, FR / duur: 2u01'

The Lost Daughter 1
The Lost Daughter 2

Meer lezen

De Filmkrant - Atypisch moederinstinct

Ontdek meer

Spencer
Film Cinema S

Spencer

di 25.01.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
The Hand of God
Film Cinema S

The Hand of God

di 1.02.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Bergman Island
Film Cinema S

Bergman Island

di 8.02.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets