Ga verder naar de inhoud
Nowhere Special hero
Film Cinema S

Nowhere Special

Data

di 6.09.22 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u37

De Britse Italiaan Uberto Pasolini pakt uit met een gefocust verhaal en een uitstekende cast in deze prachtige film over de liefde van een vader voor zijn zoon. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

John ziet er met zijn nektatoeages en scherp afgelijnd gezicht een stuk stoerder uit dan hij in werkelijkheid is. De 35-jarige glazenwasser uit Belfast heeft een gouden hart, is een toegewijde alleenstaande vader en spendeert elke mogelijke minuut met zijn vierjarig zoontje Michael. Tijd is immers kostbaar sinds John te horen gekregen heeft dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft. Voor het zover is, wil hij er zeker van zijn dat hij het perfecte adoptiegezin vindt voor zijn zoontje. Aanvankelijk weet John exact welke soort mensen hij zoekt, maar na de vele gesprekken begint hij steeds meer te twijfelen. Hoe kan hij adoptieouders beoordelen op basis van een korte ontmoeting? En kent hij zijn eigen kind goed genoeg om deze keuze voor hem te maken? Toch tikt de klok genadeloos verder.

Ongelofelijk ontroerend, wondermooi, groots in zijn soberheid, intens gevoelig, hartverwarmend. De superlatieven die bovengehaald worden om deze kleine, intieme film te duiden spreken boekdelen. Ondanks de grote emotionele impact van Johns laatste missie op aarde, zijn het vooral de kleine momenten tussen vader en zoon die zo vertederend zijn. En het feit dat de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal doet deze parel nog langer nazinderen. Een prachtfilm, met een unieke chemie tussen de kleine Daniel Lamont en James Norton (Little Women), wiens naam de ronde doet als mogelijke nieuwe James Bond.

Regie: Uberto Pasolini | cast: James Norton, Daniel Lamont, Eileen O'Higgins, e.a. | Verenigd Koninkrijk, 2020 | Engels gesproken, NL/FR ondertiteld | duur 1u37

Nowhere Special o1
Nowhere Special o2

Pers

"Nowhere Special is een Noord-Iers drama dat metersdiep onder de huid kruipt" ★★★½ - Humo

"Een ontroerend en zachtaardig sociaal-realistisch drama uit de school van Ken Loach" ★★★ - Bruzz

"De film, gebaseerd op ware feiten, dankt zijn tederheid en ontroering aan alledaagse taferelen." ★★★ - De Standaard

"James Norton schittert als een alleenstaande vader" - Vertigo

Ontdek meer

El Buen Patrón
Film Cinema S

El Buen Patrón

di 23.08.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
H4Z4RD
Film Cinema S

H4Z4RD

di 30.08.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
One Second
Film Cinema S

One Second

di 13.09.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets