Ga verder naar de inhoud
Mothering Sunday hero
Film Cinema S

Mothering Sunday

Data

di 16.08.22 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u44

Regisseur Eva Husson maakte een oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift. Met Odessa Young als Jane, naast Olivia Colman (The Father), Colin Firth (The King's Speech) en Josh O’Connor (The Crown).

In 1924 likt Groot-Brittannië nog volop de wonden die de oorlog achterliet. Mr en Mrs Nivel verloren hun beide zoons op het slagveld. Hun verdriet is allesoverheersend maar steeds verborgen onder een gereserveerde houding en de perfecte postuur. Op moederdag gaat het koppel uit eten en krijgt hun meid Jane de dag vrij. De ambitieuze jonge vrouw maakt van de gelegenheid gebruik om binnen te glippen in het majestueuze landhuis van haar geheime geliefde, Paul. De twee beleven een idyllische namiddag, maar kunnen slechts even aan de realiteit ontsnappen. Paul is als een van de enige jonge mannen ongehavend naar huis teruggekeerd, gaat gebukt onder een flinke dosis survivor's guilt en wordt geacht met een voorname jongedame te trouwen en rechten te studeren.

Regisseur Eva Husson baseerde dit weelderige kostuumdrama op de gelijknamige novelle van Booker Prize-winnaar Graham Swift met de hulp van scenarist Alice Birch (Normal People, Succession). Zij levert een intrigerend en eigentijds Brits drama af, met topacteurs als Olivia Colman (The Father, The Favourite), Colin Firth (The King's Speech, A Single Man), Josh O’Connor (The Crown) en opkomend talent Odessa Young in de rol van Jane.

Regie: Eva Husson | cast: Odessa Young, Josh O'Connor, Sope Dirisu, Glenda Jackson, Olivia Colman, Colin Firth e.a. | Verenigd Koninkrijk, 2021 | Engels gesproken, NL/FR ondertiteld | duur: 1u44

Mothering sunday o2
Mothering Sunday o2

Pers

"Verfijnd verteld en krachtig gespeeld drama" - De Volkskrant

"Intiem drama Mothering Sunday komt aan als een mokerslag" - Algemeen Dagblad

"Zwoele film. Husson kietelt de zintuigen met visuele details." - De Morgen

"Colin Firth en Olivia Colman blinken uit als het echtpaar Niven." - De Tijd

"Sensueel, zintuiglijk portret." - Feeling

Ontdek meer

El Buen Patrón
Film Cinema S

El Buen Patrón

di 23.08.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
H4Z4RD
Film Cinema S

H4Z4RD

di 30.08.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Nowhere Special
Film Cinema S

Nowhere Special

di 6.09.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets