Ga verder naar de inhoud
Minari hero
Film Cinema S

Minari

Data

di 31.08.21 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs
€6 Buurtprijs

Duur

1u55'

Een Koreaanse gezin verhuist naar een boerderij in Arkansas om daar hun 'American dream' waar te maken. Al gauw ondervinden ze dat integratie niet zo vlot verloopt in deze plattelandsregio van de Verenigde Staten.

De Koreaanse immigrant Jacob verhuist in de jaren ’80 met zijn vrouw Monica en kinderen David en Anne van de Amerikaanse westkust naar het landelijke Arkansas, om er hun ‘Amerikaanse droom’ waar te maken. Met vallen en opstaan proberen ze hun plek te vinden in de nieuwe gemeenschap en de boerderij rendabel te maken. Ondertussen schemert de bezorgdheid voor de hartafwijking van zoontje David voortdurend op de achtergrond. Wanneer grootmoeder onverwachts bij ze intrekt, wordt het gezin pas echt op de proef gesteld.

Regisseur Lee Isaac Chung- die zelf opgroeide in Arkansas - vond inspiratie in zijn eigen jeugd voor dit prachtige verhaal over mensen die volledig gaan voor de American Dream. Een intiem en authentiek portret over hoop en vastberadenheid, maar ook over de twijfel en moeilijkheden. Een wondermooie film gedragen door sterke acteerprestaties. Het is vooral Youn Yuh-jung die schittert in de rol van grootmoeder Soon-ja; ze kreeg dan ook terecht de Oscar voor Beste Actrice in een bijrol.

Minari won onder meer de Golden Globe voor Beste Niet-Engelstalige Film, de Jury- en Publieksprijs op Sundance Film Festival en werd genomineerd voor zes Oscars.

Regie: Lee Isaac Chung / Cast: Steven Yeun, Yeri Han, Yuh-Jung Youn, Alan S. Kim, Noel Cho, Will Patton, e.a. / Verenigde Staten, 2020 / Engels, Koreaans gesproken, NL/FR ondertiteld.

Minari overview
Minari 2

Pers

Vertigo - Viva Bomma!

De Standaard - Wortels zijn niet kapot te krijgen

Ontdek meer

Le Sorelle Macaluso
Film Cinema S

Le Sorelle Macaluso

di 28.09.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
True Mothers
Film Cinema S

True Mothers

di 5.10.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
NOMADLAND overview
Film Cinema S

Nomadland

di 12.10.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets