Ga verder naar de inhoud
Limmensita web 6 6
Film Cinema S

L'immensità

Data

di 21.03.23 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u37

Extra

Kijkwijzer: 12+

Prachtige love-story tussen een mama en haar kinderen, zonder hokjesdenken, maar mét een swingende Italodisco soundtrack en een fantastische Penélope Cruz.

Rome, 1970. De Spaanse Clara en haar gezin zijn net verhuisd naar een nieuw appartement, maar haar huwelijk met haar ontrouwe echtgenoot Felice is op sterven na dood. Gelukkig vindt de pittige en onconventionele Clara houvast in de sterke band met haar drie kinderen, vooral met haar oudste Adri. Adri is als meisje geboren in het verkeerde lichaam en Clara heeft - in tegenstelling tot vader Felice - alle begrip voor Adri’s transformatie.

De Italiaanse regisseur Emanuele Crialese viel 20 jaar geleden al in de prijzen op Filmfestival van Cannes met Respiro en tien jaar geleden met Terraferma op het Filmfestival van Venetië. Op dat festival maakte hij dit jaar bekend dat hij transgender man is. L'immensità is dus zijn meest persoonlijke film, die ook sterk aantoont dat lang voor het hedendaagse bewustzijn rond gender, mensen al worstelden met wie ze waren. Een visueel sterke film, even pittig, veelzijdig en soms wat grillig, net zoals Clara - subliem gespeeld door de immer charismatische Penélope Cruz.

Regie: Emanuele Crialese | Cast: Penélope Cruz, Vincenzo Amato, Luana Giuliani, e.a. | Italië, 2022 | Italiaans gesproken, NL/FR ondertiteld | 1u37

Limmensita 3 8
Limmensita 3 3
Limmensita web 4 9

Pers

‘L’immensità’ bevat een reeks wervelende muzikale scènes, waarin hoofdactrice Penélope Cruz, die een bijzonder geschakeerde vertolking van de moeder neerzet, zich van haar meest glamoureuze kant toont. Maar Crialese houdt het niet bij die glitterfantasie. - De Tijd

Ontdek meer

Stap maar op mijn bezemsteel (5+)
Film Familie

Stap maar op mijn bezemsteel (5+)

di 4.04.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Guillermo del Toro's Pinocchio (9+)
Film Familie

Guillermo del Toro's Pinocchio (9+)

di 4.04.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
No Bears
Film Cinema S

No Bears

di 4.04.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets