Ga verder naar de inhoud
Falling hero
Film Cinema S

Falling

Data

di 21.09.21 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u52'

Op deze Wereld Alzheimer Dag vertonen we Falling, het aangrijpende regiedebuut van Viggo Mortensen over een heftige en herkenbare vader-zoon relatie.

John woont samen met zijn echtgenoot Eric en hun dochter in Californië, ver verwijderd van het traditionele plattelandsleven dat hij jaren geleden ontvluchtte. Johns eigenwijze vader Willis woont nog steeds op de afgelegen boerderij waar John opgroeide, maar kan die steeds moeilijker runnen door zijn beginnende dementie. Wanneer John hem naar Californië brengt, loopt de spanning tussen vader en zoon op door de confrontatie met hun verleden en de vele jaren van wederzijds wantrouwen. Beiden staan ze voor de uitdaging om na al die jaren een manier te vinden om elkaar te aanvaarden en te vergeven.

Viggo Mortensen maakte met Falling een erg persoonlijke en intens regiedebuut. Hij schreef de film na de begrafenis van zijn moeder toen hij terugdacht aan zijn jeugdjaren. De film is geen autobiografie, maar een prachtig, ingetogen en authentiek verhaal over herinneringen, vergeving en familie. Hij acteert zelf naar goede gewoonte overtuigend en geloofwaardig, en vormt een perfecte tandem met een ronduit schitterend gecaste Lance Henriksen (Alien, Millennium). Een prachtige, subtiele film over complexe emoties.

Regie: Viggo Mortensen | Cast: Viggo Mortensen, Lance Henriksen, Laura Linney, Sverrir Gudnason, e.a. | CAN, VK, 2020 | Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Falling 1
Falling 2

Pers

  • "Een geloofwaardige maar pijnlijke vader-zoonverhouding waarbij we begrip opbrengen voor de knap uitgebeelde verdraagzaamheid en het geduld van de zoon." ★★★ - K.U.T.-film
  • "Nu blijkt Mortensen, op zijn 62ste, ook een prima regisseur." ★★★ - De Standaard
  • "Hij [Viggo Mortensen] toont zich een zeer gevoelige observator vol mededogen." - Vertigo

Ontdek meer

Le Sorelle Macaluso
Film Cinema S

Le Sorelle Macaluso

di 28.09.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
True Mothers
Film Cinema S

True Mothers

di 5.10.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
NOMADLAND overview
Film Cinema S

Nomadland

di 12.10.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets