Ga verder naar de inhoud
Elizabeth web hero
Film Cinema S

Elizabeth

Data

di 28.06.22 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u29

Deze puike documentaire die voluit Elizabeth: A Portrait in Part(s) heet, brengt een ontroerend en grappig portret van de Britse koningin Queen Elizabeth II, die dit jaar zeventig jaar op de troon zit.

Op 6 februari 1952 werd Elizabeth koningin, nadat haar vader George VI was overleden. Ze zit in 2022 dus zeventig jaar op de troon: een historische mijlpaal. De documentaire Elizabeth is een bijzondere, grappige en soms zelfs ondeugende viering van de langstzittende monarch ooit. Aan de hand van uniek archiefmateriaal, recente beelden en homevideo’s van het publiek volgen we The Queen vanaf haar jonge jaren, tot aan het media-icoon dat ze vandaag de dag geworden is.

Elizabeth is tevens de laatste film van regisseur Roger Michell (Notting Hill, The Duke), die tijdens de postproductie in 2021 overleed. De documentaire is gelukkig af geraakt, en het moet gezegd dat hij de stempel draagt van iemand met enerzijds een geweldig gevoel voor droge, Britse humor, anderzijds een peilloze kennis van de popcultuur. Voeg daar nog het nodige respect voor een instituut als Queen Elizabeth II aan toe, en het resultaat is een allesbehalve traditioneel, maar vrij spitsvondig portret.

Regie: Roger Michell / cast: Queen Elizabeth II, Prince Philip, Paul McCartney, Prince Charles e.a. / Verenigd Koninkrijk, 2022 / Engels gesproken, NL/FR ondertiteld / duur: 1u29

Elizabeth familie
Elizabeth philip
Elizabeth foto

Ontdek meer

Zeppos: Het Mercatorspoor (8+)
Film Familie

Zeppos: Het Mercatorspoor (8+)

di 5.07.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Mothering Sunday
Film Cinema S

Mothering Sunday

di 16.08.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
El Buen Patrón
Film Cinema S

El Buen Patrón

di 23.08.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets