Ga verder naar de inhoud
BROKER STI MKT 03
Film Cinema S

Broker

Data

di 7.02.23 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Extra

Kijkwijzer: 6+

Vier jaar na het winnen van de Palme d’Or voor Shoplifters stond regisseur Hirokazu Kore-Eda met Broker opnieuw met een film op het filmfestival van Cannes. Een warme en onverwacht onbevooroordeelde kijk op de Koreaanse adoptieproblematiek.

Twee mannen verdienen goed geld aan een sluw plan. Ze stelen baby’s die te vondeling zijn gelegd in speciale vondelingenschuiven en bieden ze vervolgens aan op de adoptiemarkt. Wanneer een moeder terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, betrapt ze de twee mannen op heterdaad en ontdekt ze zo hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind. Ondertussen zitten twee rechercheurs hen op de hielen.

Vier jaar na zijn Gouden Palm voor Shoplifters presenteerde de Japanse regisseur Hirokazu Kore-Eda een nieuwe film op het filmfestival van Cannes. En opnieuw weet hij het publiek te bekoren met een bitterzoet verhaal rond een onconventionele familiedynamiek, al situeert hij dit deze keer in Zuid-Korea. Een warm, ontroerend en met momenten grappig verhaal dat getuigt van bijzonder veel empathie voor personages die hun leven op orde proberen te krijgen.

Regie: Hirokazu Kore-eda | Met: Song Kang-ho, Gang Dong Won, Doona Bae, Lee Ji Eun, e.a. | Z-KOR, 2022 | 2u09

BROKER STI PRE 07
BROKER STI MKT 07

Pers

"Kore-eda’s beste film sinds lang." - ★★★ De Morgen

"Kore-eda trakteert je op een warmhartige, door humor en compassie aangedreven roadmovieover outsiders die samen een ersatzfamilie vormen." - ★★★ Focus Knack

"Een lieve, hartverwarmende roadmovie." - ★★★ Bruzz

"Kore-eda vertelt, zoals we dat van hem gewoon zijn, tegen een gezapig tempo en laat andere genres die passeren – noir, komedie en roadmovie – nooit de bovenhand krijgen op zijn onconventioneel familieportret. Zeer degelijk." – Vertigo

Ontdek meer

WIL
Film Cinema S

WIL

ma 11.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
L'amour tout court
Film Cinema S

L'amour tout court

+ Strange Way of Life

di 12.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Het smelt
Film Cinema S

Het smelt

vanaf di 19.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets