Ga verder naar de inhoud
Bigger than us hero
Film Film op maandag

Bigger than us

Data

ma 13.12.21 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€0 Basisprijs

Duur

1u35'

Extra

Deze documentaire wordt u aangeboden door de Grimbergse milieuraad in samenwerking met het Cultuurcentrum Strombeek
Tickets zijn gratis, maar reservatie is noodzakelijk.

In 'Bigger than us' tonen zeven jongeren ons een prachtige wereld van moed en inzet. Wat het betekent om je te engageren voor iets dat veel groter is dan jezelf.

Melati, een meisje uit Indonesië dat zich al sinds haar twaalfde verzet tegen plasticvervuiling, vertrekt op reis om overal ter wereld gelijkgezinde jongeren te ontmoeten. Ze wil begrijpen waar zij de energie en het doorzettingsvermogen vandaan halen om te blijven strijden voor verandering. Van de favela's in Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, van geïmproviseerde boten aan het Griekse eiland Lesbos tot op Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado.

Overal strijden jongeren tegen de klimaatcrisis, denken ze na over de toekomst van de democratie of zetten ze zich in voor vluchtelingen. Ze vechten tegen alle vormen van onrecht. Soms met gevaar voor hun eigen leven of veiligheid zorgen ze voor anderen en voor de aarde. Op het moment dat de wereld op het randje van de afgrond lijkt te staan, laten ze zien hoe we zelf de verandering kunnen zijn waarnaar we verlangen.

Deze unieke documentaire wordt u gratis aangeboden door de Grimbergse Milieuraad i.s.m. Cc Strombeek.

Regie en scenario: Flore Vasseur | cast: Melati Wijsen, Rene Silva, Memory Banda | F, 2021 | Engels gesproken, NL en F ondertiteld | 1u35'

Bigger than us 1
Bigger than us 2

Pers

"Je kan bijna niet anders dan diep onder de indruk zijn van die gepassioneerde jongeren die – in tegenstelling tot de meeste politici – niet bij de pakken blijven zitten en op hun eigen dappere manier kleine kruistochtjes voeren voor een mooiere (en plasticvrije) aarde." - HUMO

"Deze documentaire is voor iedere idealist een bron om fossielvrije moed uit te tanken." - De Standaard

Ontdek meer

La Civil
Film Cinema S

La Civil

di 30.11.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Binti
Film Familiefilm

Binti

vanaf ma 6.12.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Eiffel
Film Cinema S

Eiffel

di 7.12.21
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets