Ga verder naar de inhoud
Bergman island hero
Film Cinema S

Bergman Island

Data

di 8.02.22 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u40'

Het eiland van Ingmar Bergman telt meer schapen dan mensen. Toch nemen heel wat cinefielen de ferry naar Fårö, waaronder een koppel filmmakers dat dichter bij de Zweedse meester komt te staan dan hen lief is. 'Al mijn films zijn autobiografisch, maar Bergman Island is wel héél persoonlijk', aldus regisseur Mia Hansen-Løve.

Chris en haar vriend Tony trekken zich een zomer lang terug op het Zweedse eiland Fårö om er te werken aan filmscenario’s. Het eiland was jarenlang de thuishaven van de legendarische regisseur Ingmar Bergman en het koppel hoopt inspiratie te vinden in de landschappen die ook Bergman inspireerden. Ze proberen zich onder te dompelen in Bergmans leefwereld, maar zoeken ook hun eigen weg als koppel. Naarmate de zomer vordert, begint het onderscheid tussen fictie en realiteit steeds meer te vervagen...

Regisseur Mia Hansen-Løve, die in 2016 een Zilveren Beer won met L’avenir, maakte een wonderlijke, meditatieve film over het leven, de liefde en de kunst die ons inspireert. Twee verhaallijnen worden naadloos met elkaar verweven tegen de achtergrond van een iconisch landschap. Naast klassebak Tim Roth, gooit de Luxemburgse actrice Vicky Krieps (Phantom Thread) hoge ogen in dit subtiele liefdesverhaal vol knipogen naar de legendarische filmmaker en de soms soms bedrieglijke impact die grote voorbeelden hebben op ons leven..

Bergman Island is ook een fijne vooraf aan de theatervoorstelling Infidèles van tg STAN op zo 13/02 in Cc Strombeek, waarin het theatergezelschap werk van Ingmar Bergman als uitgangpunt gebruikte voor de voorstelling.

Regie: Mia Hansen-Løve / Cast: Vicky Krieps, Tim Roth, Mia Wasikowska, Anders Danielsen Lie, Grace Delrue, e.a. / Frankrijk, België, Duitsland, Zweden, Mexico / 2021 / Engels gesproken / NL, FR ondertiteld / 1u40'

Bergman island 1
Bergman island 2

Ontdek meer

Spencer
Film Cinema S

Spencer

di 25.01.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
The Hand of God
Film Cinema S

The Hand of God

di 1.02.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Madres Paralelas
Film Cinema S

Madres Paralelas

vanaf do 10.02.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets