Ga verder naar de inhoud
ALI AVA hero
Film Cinema S

Ali & Ava

Data

di 31.05.22 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u35

Ali en Ava zijn twee veertigers met verschillende achtergronden. Wanneer ze elkaar aan de schoolpoort ontmoeten, slaat de vonk meteen over. Hun liefde overschrijdt de grenzen van muzieksmaak, leeftijd, ras en klasse, maar veroorzaakt wrevel bij hun families. Regisseur Clio Barnard boetseert een warmhartig liefdesverhaal tussen twee mensen uit het Noord-Engelse Bradford.

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Ava is een in Ierland geboren lerares, alleenstaande moeder van vier en oma van vijf. Wanneer Ali het dochtertje van een van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava een lift aan zodat ze niet door de regen op de bus hoeft te wachten.

Ondanks hun verschillende achtergrond en een leeftijdsverschil is er direct een klik tussen de twee. Hoewel ze geen tekort hebben aan mensen om zich heen, voelen ze zich allebei eenzaam. Er bloeit een vriendschap op, aangevuurd door hun gemeenschappelijke grote liefde voor muziek. Of is het meer dan vriendschap? Sporen van Ava's eerdere relatie en het uiteenvallen van Ali's huwelijk beginnen hun omgang te overschaduwen. Desondanks kunnen ze de band die is ontstaan niet ontkennen en proberen ze beiden een weg te vinden in hun onverwachte, ontluikende gevoelens.

Opnieuw maakte Clio Barnard een film over de Britse arbeidersklasse, maar in Ali & Ava ruilt ze haar vaak grauwe realisme in voor een warmere optimistischere kijk. De energieke muziek van zowel recente clubhits als The Specials en Bob Dylan staan haaks op het sobere, grijze Bradford, de voormalige Engelse industriestad waar de film zich afspeelt. Met Adeel Akhtar en Claire Rushbrook als schitterend hart van de film.

Regie: Clio Barnard / Cast: Adeel Akhtar, Clair Rushbrook / VK, 2021 / ENG gesproken, NL/FR ondertiteld / 1u35

ALI AVA affiche
Ali ava overview2

Pers

"Ali & Ava is wonderschoon en goud­eerlijk, ver weg van de valse Hollywood­romantiek." - ★★★★ De Standaard

"Ali & Ava bewijst dat Brits sociaal-realistisch drama niet grijs, koud en ellendig moét zijn" - ★★★ Knack Focus

Ontdek meer

Zeppos: Het Mercatorspoor (8+)
Film Familie

Zeppos: Het Mercatorspoor (8+)

di 5.07.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Mothering Sunday
Film Cinema S

Mothering Sunday

di 16.08.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
El Buen Patrón
Film Cinema S

El Buen Patrón

di 23.08.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets