Ga verder naar de inhoud
Aftersun persfoto 1084 web
Film Cinema S

Aftersun

Data

di 11.04.23 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u52

Extra

Kijkwijzer: alle leeftijden

Verpletterend speelfilmdebuut van de Schotse regisseur Charlotte Wells waarin een jonge vrouw terugblikt op een vakantie die ze als kind beleefde met haar vader.

De 11-jarige Sophie gaat samen met haar papa Calum op vakantie naar een Turkse badplaats waar ze heerlijk zwemmen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later denkt Sophie met veel genegenheid en weemoed aan deze periode terug, terwijl ze de donkere kant van haar liefdevolle vader probeert te begrijpen.

Charlotte Wells’ autobiografische debuutfilm is een teder, krachtig en hartverscheurend portret van een vader-dochterrelatie vol oprechte warmte en melancholie. Paul Mescal, gekend van de bejubelde serie Normal People en The Lost Daughter, is subliem in zijn onderhuidse kwetsbaarheid. Een prachtig verhaal waarin heden, verleden en herinneringen op een onnavolgbare manier samenvloeien door de tijd die versnelt en vertraagt, maar onverbiddelijk verder tikt.

Regie: Charlotte Wells | Cast: Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall | Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, 2022 | Engels gesproken, NL/FR ondertiteld | 1u52

Aftersun 2
AFTERSUN 3 C Sarah Makharine

De zeldzame must-see die daadwerkelijk een must-see is.

HUMBUG

Pers

"Het verbazend knappe en subtiel geweven ‘Aftersun’ biedt zonnezalf voor de ziel." ★★★★★ - Knack Focus

"De Schotse regisseur Charlotte Wells debuteert verpletterend met 'Aftersun'." ★★★★★ - De Morgen

"Een debuut dat een ingetogen tour de force is. Met meer sfeer en beelden dan een echt verhaal roept Wells een gevoelswereld op die onder je huid kruipt." ★★★★ - De Standaard

Ontdek meer

WIL
Film Cinema S

WIL

ma 11.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
L'amour tout court
Film Cinema S

L'amour tout court

+ Strange Way of Life

di 12.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Het smelt
Film Cinema S

Het smelt

vanaf di 19.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets