Seizoen 2018-2019 Film


Onder de noemer Film Fest Gent On Tour tonen we elke derde maandag van de maand in avant-première de allernieuwste films van markante filmmakers van deze tijd. De film wordt telkens voorafgegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent, en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

Stan en Ollie, beter bekend als Laurel en Hardy, is het grootste komische duo dat Hollywood gekend heeft. Met een gouden tijdperk op zak, besluit het duo jaren later hun triomfantelijke afscheidstournee te plannen in Groot-Brittannië en Ierland. Ondanks de druk die op hen ligt wegens een hectisch schema weten ze met de steun van hun echtgenotes hun status veilig te stellen bij het aanbiddende publiek.

Een verhaal van een vriendschap, tussen twee ouwe gabbers die toevallig grote komieken zijn.

Regie:  Jon S. Baird/ Met: Steve Coogan, John C. Reilly en Nina Arianda/ VS, UK, Can, 2018/ 1u37

Gerelateerde events

Binti (8+)

Filmfratsen

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2019-2020 Podium Familie Film
Tijdens het nieuwe concept ‘Filmfratsen’ op zondag, trakteren we het jonge volkje op een experimenteerlab rond film & multimedia gevolgd door een avontuurlijke, eigenzinnige of gewoon supergoede film voor het hele gezin. We trappen ‘filmfratsen’ af met de bejubelde Vlaamse jeugdfilm ‘Binti' (8+).
Tickets

Cinema Malfait

Circus Ronaldo & Gust Van den Berghe

vanaf - | op locatie
Podium 2019-2020 Podium Circus puBLIK Film
Danny Ronaldo speelt de hoofdrol in de nieuwe film van Gust Van den Berghe, ‘RAIN ANYWAY (Wees blij dat het regent)’, te zien in Cinema Malfait, een knusse ‘cinemabarak’, in onvervalste Ronaldo stijl, die gerund wordt door César Malfait (Karel Cremers), de louche circusdirecteur uit de film.
Tickets