Seizoen 2018-2019 Film
 
 
Beste vrienden Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de buitenwijken van Rome. Zij leven in armoedige omstandigheden en moeten hun steentje bijdragen om de huishoudens draaiende te houden. De jongens delen dezelfde dromen over een leven met vrouwen, seks en geld. Als ze per ongeluk iemand aanrijden en hierdoor betrokken raken bij de lokale maffia, verandert dit hun manier van leven en hun vriendschap radicaal. Al snel leven ze in weelde en raken ze bedwelmd door het snelle geld en verliezen ze het contact met de werkelijkheid. De vrienden raken steeds verder verwijderd van hun oude leven, ze belanden in een spiraal van geweld en slaan daarmee een weg in die onomkeerbaar lijkt.
 
De debuterende filmmakers Damiona en Fabio D’Innocenzo wonnen in Italie de Silver Ribbon; een prijs van journalisten voor het script en de regie.

 
Regie: Damiano & Fabio D'Innocenzo / Met: Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti, e.a. / IT, 2018
 

Elke derde maandag van de maand brengen we onder de noemer Film Fest Gent On Tour in avant-première de allernieuwste films van markante filmmakers van deze tijd. De film wordt voorafgegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher, artistiek directeur Film Fest Gent, en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.


Bekijk de trailer

Gerelateerde events