Film Seizoen 2018-2019
 
 
Beste vrienden Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de buitenwijken van Rome. Zij leven in armoedige omstandigheden en moeten hun steentje bijdragen om de huishoudens draaiende te houden. De jongens delen dezelfde dromen over een leven met vrouwen, seks en geld. Als ze per ongeluk iemand aanrijden en hierdoor betrokken raken bij de lokale maffia, verandert dit hun manier van leven en hun vriendschap radicaal. Al snel leven ze in weelde en raken ze bedwelmd door het snelle geld en verliezen ze het contact met de werkelijkheid. De vrienden raken steeds verder verwijderd van hun oude leven, ze belanden in een spiraal van geweld en slaan daarmee een weg in die onomkeerbaar lijkt.
 
De debuterende filmmakers Damiona en Fabio D’Innocenzo wonnen in Italie de Silver Ribbon; een prijs van journalisten voor het script en de regie.

 
Regie: Damiano & Fabio D'Innocenzo / Met: Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti, e.a. / IT, 2018
 

Elke derde maandag van de maand brengen we onder de noemer Film Fest Gent On Tour in avant-première de allernieuwste films van markante filmmakers van deze tijd. De film wordt voorafgegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher, artistiek directeur Film Fest Gent, en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.


Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Le jeune Ahmed

Avant-première - FFG #22

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Een avant-première van formaat, deze nieuwe prent van de gebroeders Dardenne. In Cannes in première, in avant-première in uw centrum!
Tickets

Ballon

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
1979. In het midden van de Koude Oorlog, dromen twee Oost-Duitse families ervan naar het Westen te vluchten. Hun plan: een luchtballon bouwen en ermee de grens overvliegen. Een onvoorstelbaar verhaal. Een waargebeurd verhaal.
Tickets

Duelles

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Podium 2018-2019
Twee hartsvriendinnen (Veerle Baetens en Anne Coesens) wonen in aangrenzende huizen, hun bourgeoisgezinnen zijn nauw met elkaar verbonden. Ze vieren alle feesten samen en hun zoontjes zijn als broers. Tot het noodlot toeslaat en de harmonie verstoord wordt door wantrouwen en onzekerheid.
Tickets