Film Seizoen 2018-2019
 
 
Beste vrienden Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de buitenwijken van Rome. Zij leven in armoedige omstandigheden en moeten hun steentje bijdragen om de huishoudens draaiende te houden. De jongens delen dezelfde dromen over een leven met vrouwen, seks en geld. Als ze per ongeluk iemand aanrijden en hierdoor betrokken raken bij de lokale maffia, verandert dit hun manier van leven en hun vriendschap radicaal. Al snel leven ze in weelde en raken ze bedwelmd door het snelle geld en verliezen ze het contact met de werkelijkheid. De vrienden raken steeds verder verwijderd van hun oude leven, ze belanden in een spiraal van geweld en slaan daarmee een weg in die onomkeerbaar lijkt.
 
De debuterende filmmakers Damiona en Fabio D’Innocenzo wonnen in Italie de Silver Ribbon; een prijs van journalisten voor het script en de regie.

 
Regie: Damiano & Fabio D'Innocenzo / Met: Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti, e.a. / IT, 2018
 

Elke derde maandag van de maand brengen we onder de noemer Film Fest Gent On Tour in avant-première de allernieuwste films van markante filmmakers van deze tijd. De film wordt voorafgegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher, artistiek directeur Film Fest Gent, en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.


Bekijk de trailer

Gerelateerde events

Wildlife

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
De 14-jarige Joe is het enige kind van Jeanette en Jerry, die op een golfbaan werkt. Wanneer hij zijn baan verliest en daarmee een doel in zijn leven, laat Jerry zijn vrouw en kind achter en sluit hij zich aan bij de brandweer. Joe moet de rol van man in het huis op zich nemen.
Tickets

Monky (6+)

familiefilm

| Schouwburg Cc Strombeek
JEF Film Familie Seizoen 2018-2019
Op een dag vindt Frank een echt, levend aapje in de tuin van zijn ouders. Een opwindende reis brengt de Zweedse familie uiteindelijk diep in de jungle van Thailand, op zoek naar de oorsprong van het aapje.
Tickets