Film Seizoen 2018-2019

Lanthimos (‘The Lobster’, ‘The Killing Of A Sacred Deer’) is één van die cineasten die zijn eigen universum weet te creëren. In zijn geval is dat één van absurditeit, directheid, psychopathische personages en donkere hilariteit. Van apathische personages zoals in zijn vorige films is deze keer minder te merken. De vrouwelijke personages (die door drie topactrices worden vertolkt) in ‘The Favourite’ zijn rauw, dominant, direct en onwaarschijnlijk/ongewild grappig. De hedendaagse humor en het magistrale 18e eeuwse decor zijn een ‘match made in heaven’.

Engeland is in volle oorlog met de Fransen. De emotioneel en fysiek gehavende koningin Anne zwaait de scepter. Schijnbaar bewust van haar onbekwaamheid laat ze haar goede vriendin en ballenknijpende meesterstrateeg ‘Lady Sarah’ het land besturen. De mannen, die zijn namelijk te druk bezig met het racen van hun ganzen en het importeren van ananassen. De nieuwe dienstmeid Abigail heeft de aandacht getrokken van Sarah en ze neemt het meisje in bescherming. Abigail kan opnieuw proeven van de aristocratie, waartoe ze ooit behoorde en waar ze een allesoverheersend verlangen naar koestert. Sarah wijkt vanwege staatszaken steeds vaker van de zijde van Queen Anne. Abigail ziet haar kans schoon om het vertrouwen van de koningin te winnen en haar ambities waar te maken. Geen vrouw, man of konijn zal haar een strobreed in de weg leggen. Het zijn harde tijden.

Regie: Yorgos Lanthimos / Met: Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone,…/ IR/GB, 2018 / NL/F ondertiteld/ 1u59'

Gerelateerde events

Trio

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Unieke langspeelfilm van en met Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke. Gebaseerd op 'Hechten', het theaterstuk van Stefaan van Brabandt waarmee dit drietal in 2016 door het land toerde.
Tickets

Vice

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
'Vice' volgt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale), die als vicepresident van George W. Bush de Verenigde Staten veranderde en blijvende invloed had op de wereld.
Tickets

Grâce à dieu

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Alexandre trekt ten strijde tegen de katholieke Kerk en krijgt steun uit onverwachte hoek. François Ozon valt met deze film terug in de prijzen, Grand Jury Prize Filmfestival Berlijn 2019.
Tickets