Algemeen

Wat zijn de openingsuren?

1 september tot 30 april:
ma: 14u-17.30u
di & do: 14u-19.45u 
wo & vr: 9u-12.30u & 14u-17.30u 

1 mei tot 31 augustus:
di & do: 14u-19.45u
wo & vr: 9u-12.30u & 14u-17.30u 

Kan ik jullie ook via sociale media contacteren?
Absoluut, ook wij zijn mee met de social media en het digitale verhaal!
Je kan ons bereiken via de volgende sociale platformen:

Facebook: https://www.facebook.com/Cultuurcentr... (Cultuurcentrum Strombeek Grimbergen)
Instagram: http://instagram.com/ccstrombeek (@ccstrombeek)
Twitter: 
https://twitter.com/CcStrombeek (@CcStrombeek)

Je kan de ronde iconen om ons te bereiken ook bovenaan de website vinden.

Is er Wi-Fi in het Cultuurcentrum?
Ja! Sinds kort is er gratis Wi-fi voor iedereen. Om hiervan gebruik te maken kan je verbinden met "Hotspot CC" waarna er een pagina opent in je browser om een verbinding te maken. Nadat je "Ik ga akkoord" geklikt hebt, kan je gratis surfen op het web.

Waar kan ik mijn jas achterlaten? Is er een vestiaire?
Absoluut, deze bevindt zich aan de ingang van het Cc. Hier kan je gratis je jas (en eventueel je rugzak) veilig achterlaten tijdens voorstellingen. Geef je jas af aan de personen achter de vestiairebalie, en je krijgt in ruil een nummerplaatje. Hou dit goed bij. De vestiaire sluit een half uur na het einde van de voorstelling.

Mag ik foto's nemen? 
Je bent steeds welkom om foto's te nemen van onze tentoonstellingen. En we hebben er absoluut geen probleem mee dat je deze online zet en deelt op sociale netwerken. Een kleine vermelding naar het Cultuurcentrum vinden we echter wel gepast...
Tijdens films en voorstellingen in de schouwburg is het gebruik van een smartphone of camera echter niet toegelaten. Hier kunnen we het niet toelaten dat er foto's genomen worden of dat er wordt gefilmd.

Zijn rugzakken, flesjes water of snacks toegelaten?
Rugzakken, flesjes water en snacks laten we niet toe in de schouwburg. We staan er ook op dat er voorzichtig wordt omgegaan met eten en drinken in de publieke ruimtes in het cultuurcentrum. Je kan namelijk terecht in Cultuur Bar-bar, onze foyer, voor een lekker hapje of drankje. De openingsuren en meer informatie over de foyer kan je raadplegen op http://www.ccstrombeek.be/eten-drinken-cultuurcentrum-strombeek-bever.

We hebben liever niet dat je de schouwburg met een rugzak betreedt, hiervoor verwijzen we je graag door naar de vestiaire. Deze kan je vinden aan de ingang en is volledig gratis voor onze bezoekers. Gelieve je rugzak dus hier af te zetten samen met bijvoorbeeld je jas om zo in alle rust van de avond te kunnen genieten.

Is het Cultuurcentrum toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
Cc Strombeek voorziet voor alle voorstellingen twee rolstoelplaatsen met goede zichtbaarheid. Rolstoelgebruikers en hun begeleiders (op vertoon van hun begeleiderspas) die een abonnement wensen aan te kopen kunnen niet reserveren via de website. Reserveren kan wel telefonisch (02 263 03 43) of aan de balie van Cc Strombeek, en dit vanaf de start van de abonnementen- en de losse ticketverkoop.

Is er een nieuwsbrief waarop ik mij kan inschrijven?
Zeker en vast! Als je op de hoogte wil gehouden worden, is de nieuwsbrief het ideale kanaal om meer te weten te komen. Inschrijven kan op de homepagina van http://www.ccstrombeek.be, in de rechterkolom vind je de mogelijkheid om nieuwsbrief aan te klikken.

Kan ik iets eten of drinken in het Cultuurcentrum?
Zeker en vast! Een voorstelling bijwonen met een lege maag of een droge keel raden we niemand aan, hiervoor kan je terecht in de foyer Cultuur Bar-Bar. Ook tijdens de pauze en na de voorstelling kan je hier komen genieten van een drankje. Meer informatie kan je vinden op http://www.ccstrombeek.be/eten-drinken-cultuurcentrum-strombeek-bever

Vervoer

Hoe kan ik het Cultuurcentrum bereiken?
Cultuurcentrum Strombeek kan je op verschillende manieren bereiken. Zowel met de auto als met de fiets en het openbaar vervoer kan je hier terecht. Gedetailleerde informatie kan je vinden op http://www.ccstrombeek.be/bereikbaarheid

Welke bussen stoppen er vlakbij?
Voor onze deur stopt bus 230-231-232: Brussel - Grimbergen - Humbeek. Onze halte heet 'Gemeenteplein'. Meer informatie kan je raadplegen op http://www.ccstrombeek.be/bereikbaarheid of op de website van De Lijn.

Is er een mogelijkheid om te carpoolen?
Ja! Klik bij de voorstelling links op 'Fiets-en carpoolbox', laat je gegevens achter en spreek zo onderling met elkaar af.

Waar kan ik parkeren?
Op dit parkeerplan vind je de meest nabijgelegen parkeermogelijkheden.

Voorstellingen & Zaal

Wat voor evenementen organiseren jullie?
Van klassiek en dans tot film en theater. We beschikken over een ruim aanbod aan voorstellingen voor zowel volwassenen als voor families en kinderen. Liefhebbers van jazz en humor kunnen hier ook zeker en vast terecht. WIl je meer weten? Bekijk dan gerust het programma voor de komende periode op http://www.ccstrombeek.be/programma

Waar kan ik jullie aanbod ontdekken?
Ons aanbod kan je eerst en vooral ontdekken hier op de website via http://www.ccstrombeek.be/programma. Je kan er heel wat informatie, trailers, foto's over alle komende voorstellingen bekijken. Je kan ook het programma raadplegen via de kalender die je op de rechterkant terugvindt. Verder hebben we ook een cultuur- en vormingsgids die we verdelen en waarin een overzicht staat van zo goed als alle activiteiten die we organiseren. Verder ben je ook altijd welkom om eens langs te komen in het cultuurcentrum. Wij zijn altijd bereid je te informeren; aan de schouwburg in de Cultuur Bar-Bar en op onze displays kan je de evenementen ook ontdekken.

Waar vinden voorstellingen plaats?
De meeste voorstellingen vinden plaatsen in het cultuurcentrum zelf, voornamelijk in onze schouwburg (Gemeenteplein 1, 1853 Strombeek-Bever).
Kijk wel altijd goed na of het evenement daar ook effectief plaats vindt. Soms organiseren wij voorstellingen in de Abdijkerk van Grimbergen, in het Fenikshof of in Zaal Eldorado in Humbeek. Dans- en theatervoorstellingen organiseren wij samen met Westrand Dilbeek en vinden soms ook daar plaats.
De juiste locatie staat steeds vermeld op je ticket.

Worden er pauzes ingelast tijdens voorstellingen?
Bij lange voorstellingen wordt soms een pauze van ongeveer 15 min. voorzien om even de benen te strekken, iets te gaan drinken of even naar het toilet te gaan. Bij het belsignaal, wordt iedereen terug in de zaal verwacht.

Zijn de zitplaatsen genummerd? Hoe werkt dit?
Bekijk je ticket. Zit jij op een even of oneven nummer? Aan de deuren van de schouwburg zie je ‘even’ of ‘oneven’ staan, neem de juiste ingang. Jouw ticket zal door de zaalwachten (personen aan de deur) gescand worden. Je krijgt dan je ticket terug.
Kijk op het ticket het nummer van jouw zitplaats na. Ga op zoek naar jouw stoel in de zaal. Heb je hulp nodig? Vraag deze aan de zaalwachten, zij helpen je graag verder.

Verhuren jullie ook zalen?
De accommodatie van Cultuurcentrum Strombeek kan worden gehuurd door verenigingen of organisaties. Voor de praktische informatie sturen we je graag door naar een speciaal hiervoor voorziene pagina.

 

Tickets & Abonnementen

Hoe koop ik tickets?
Online reserveren via www.ccstrombeek.be is veruit de snelste en makkelijkste methode. Cc Strombeek is met Ticketmatic in zee gegaan. Een zeer ervaren en betrouwbaar ticketingbedrijf waar je, zonder voorafgaande registratie, snel aan de slag kan om jouw favoriete voorstellingen te reserveren. Je kan jouw reservatie onmiddellijk betalen met Visa, Mastercard of Maestro, ofwel per overschrijving na ontvangst van je factuur per e-mail.

Reserveer je liever aan het onthaal?
Mensen die online problemen ondervinden, die liever aan het onthaal hun abonnement of tickets reserveren, of niet beschikken over een computer of internet, zijn van harte welkom aan de balie van Cc Strombeek.
Tijdens de startdagen van de abonnementenverkoop is het niet mogelijk om telefonisch of per e-mail je tickets te bestellen. In onze gids vind je geen bestelformulier. Je kan er wel eentje bekomen aan de balie of online downloaden op onze website.
Voor meer informatie kan je terecht op http://www.ccstrombeek.be/losse-tickets

Wat moet ik doen als ik tickets heb besteld en niet kan komen?
In onze ruilbox kan je heel makkelijk onderling tickets kopen, verkopen of ruilen. Natuurlijk niet tegen zwarte marktprijzen of woekerbedragen, gewoon fair, puur om elkaar te helpen. Je kan de officiele prijs ook altijd controleren op de webpagina van de voorstelling.
Hoe werkt het? 
Ga naar de webpagina van de voorstelling waarvoor je tickets aanbiedt of wenst. Vul je gegevens en het aantal tickets in. Je ontvangt een mail om je vraag of aanbod te bevestigen, en dan maar wachten op een koper of aanbieder. Meer informatie kan je vinden op http://www.ccstrombeek.be/wachtlijst-ruilbox

Hoeveel kost het om een expo bij te wonen?
De expo is helemaal gratis! Je kan deze altijd ontdekken tijdens de openingsuren van het cultuurcentrum.

Wat zijn jullie prijzen?
Onze prijzen hangen af van het soort van voorstelling. Voor informatie over hoe de tickets werken en wat voor formules er zijn verwijzen wij je graag door naar het onderdeel tickets op de website. Om de exacte prijs van een voorstellingen te weten kijk je best eens naar het programma waarbij je dan een voorstelling kiest. De prijs kan je op de detailpagina bekijken.
 
Zijn er speciale formules en abonnementen?
Zeker en vast, afhankelijk van de frequentie waarmee je het centrum bezoekt, kunnen wij een abonnement aanraden. Dat komt je altijd voordeliger uit. Wij hebben onder andere de abo 3, abo 6 en abo 10 formule. Meer informatie over onze abonnementen kan je vinden op http://www.ccstrombeek.be/abonnementen

Verder bieden de abo 6 en abo 10 formules nog extra voordelen. Denk maar aan talloze kortingen op film en vorming maar ook een unieke code waarmee je tot 40% korting krijgt. Zeker de moeite om de voordelen eens door te nemen.