Ga verder naar de inhoud

Kunstenaarsedities

In nauwe dialoog met de kunstenaars creëert Cc Strombeek al jarenlang exclusieve edities. Deze edities ondersteunen de tentoonstellingen en het toekomstige programma.


EDITIE MICHAEL DEAN

Deze editie werd uitgegeven naar aanleiding van de tentoonstelling Unfuckingtitled (23.10 – 15.12.2021) van de Britse kunstenaar Michael Dean in Cc Strombeek. Meer info over de expo vind je hier.

Unfuckingtitled (fingers crossed)
2021

Kostprijs: 350 euro
Oplage: 35 exemplaren
Materialen: beton, pigment en staal

De Britse kunstenaar Michael Dean onderzoekt in zijn werk de relatie tussen tekst en lichamelijkheid via praktijken binnen beeldhouwkunst, schrijven en typografie. Door het tijdloze onderwerp van menselijke intimiteit aan te pakken, komen verwijzingen naar het menselijk lichaam terug in de werken van Dean. Tussen de vormen verschijnen afgietsels van de vuisten, ledematen en vingers van hem en zijn kinderen met uitgeboorde ooggaten en tongspieren. Voor deze editie maakte Dean een afgietsel van zijn eigen vingers in beton. De gekruiste vingers kunnen geïnterpreteerd worden als geluksbrengers en teken van hoop. Evenveel kan het kruisen van vingers geassocieerd worden met het moment van een leugen waarbij men stiekem de vingers achter de rug kruist.

Vijfendertig edities zitten in een plastieken zak. Elke koper kiest blindelings. Een geluksdip!

EDITIE SAM DURANT

Sam Durant kunstenaarseditie

Deze editie werd uitgegeven naar aanleiding van de tentoonstelling Proposal for Non-Aligned Monuments: Free Movement (19.03 – 19.05.2021) van de Amerikaanse kunstenaar Sam Durant in Cc Strombeek. Meer info over de expo vind je hier.

Another World is Possible
2021

Kostprijs: 1.500 euro
Oplage: 10 exemplaren (gesigneerd en genummerd)
Materialen: zeefdruk (gedrukt op Munken Polar, 240 gr.), 600 mm x 1000 mm, niet ingelijst.

Al bijna twee decennia onderzoekt de Amerikaanse kunstenaar Sam Durant de wisselwerking tussen taal en betekenis. Illustratief hiervoor zijn Durants grootschalige lichtboxen die hij sinds 2001 produceert. De gebruikte statements zijn afkomstig uit een persoonlijk archief van foto’s van protestmarsen, sit-ins of manifestaties van de vroege twintigste eeuw tot vandaag. De slogan 'Another World is Possible', die diende als basis van deze editie, refereert naar de anti-Trump protestmars in Philadelphia in 2016 waar duizenden mensen dagenlang protesteerden tegen de verkiezing van de president-elect Donald Trump. In de huidige context stimuleert het ontegensprekelijk tot een verkenning van de status quo.