Ga verder naar de inhoud

Kunstenaarsedities

In nauwe dialoog met de kunstenaars creëert Cc Strombeek al jarenlang exclusieve edities. Deze edities ondersteunen de tentoonstellingen en het toekomstige programma.

EDITIE RIRKRIT TIRAVANIJA

Rirkrit editie 2

Deze editie werd uitgegeven naar aanleiding van de tentoonstelling Another Sunny Afternoon (18.02 - 1.05.2022) van de Thaise kunstenaar Rirkrit Tiravanija in Cc Strombeek. Meer info over de expo vind je hier.

FREE EVERYTHING
2022

Kostprijs: € 50 (exclusief verzendkosten)
Oplage: 80 exemplaren + 10 AP
Materialen: Zeefdruk (inkt op waterbasis) op katoenen T-shirt

Met de hand gezeefdrukt ter plaatse bij Cc Strombeek, elk T-shirt is uniek en kan variëren. Verkrijgbaar in de maten M, L, XL. Elk T-shirt is op volgorde genummerd en gesigneerd.


Voor zijn eerste institutionele solotentoonstelling in België, keerde Rirkrit Tiravanija terug naar het werk dat zijn internationale carrière in het begin van de jaren 1990 lanceerde. In Cc Strombeek vormde een zeefdrukatelier het centrale kunstwerk van de tentoonstelling. Bezoekers konden zelf T-shirts bedrukken met slogans en gratis meenemen. Men kon kiezen uit 57 slogans die telkens begonnen met het woord FREE en varieerden van FREE BEER (GRATIS BIER), FREE PRESS (VRIJE PERS) tot FREE FROM OPPRESSION (VRIJ VAN OPPRESSIE). Mogelijke betekenissen van het woord "vrij" (free) in verschillende culturele, sociale en politieke situaties werden verkend. De quotes waren afkomstig uit originele notities van de kunstenaar die ooit de basis vormden voor Tiravanija’s legendarische tentoonstelling uit 1992 untitled 1992 (free). Deze exclusieve editie - een beperkte reeks handgedrukte T-shirts met de slogan FREE EVERYTHING - sluit de tentoonstelling in Cc Strombeek scherpzinnig en symbolisch af.

Rirkrit editie 4
Rirkrit editie 12

EDITIE SANDRA HAUSER

Deze editie wordt uitgegeven naar aanleiding van de presentatie I Would Prefer Not To (11.05 – 19.05.2022) van de Duitse kunstenaar Sandra Hauser in Cc Strombeek. Meer info over de expo vind je hier.

Don Orèo and the art
voortdurende fotoreeks gestart in 2021

Kostprijs: 750 € per foto
Oplage: unieke exemplaren
C-Print Fujicolor Professional, 33,50 x 45 cm, ingekaderd

Sandra Hauser, begaafd met het talent van paardenfluisteren en paardrijden sinds haar derde, besloot in 2019 om haar persoonlijke affiniteit met deze dieren te gebruiken in haar artistieke praktijk. Na twee jaar een getraumatiseerd en ongetraind paard genaamd Don Orèo te hebben getraind in het dorpje Fos-sur-Mer in Frankrijk, onderneemt de kunstenares met hem een reis door Europa in haar zoektocht naar innerlijke vrijheid, avontuur en abstractie in het dagelijks leven. De fotoreeks vormt een voortdurende neerslag van de meest bijzondere momenten tijdens dit langetermijn project.

Dons first studio visit 08 March 2021

Dons’ first studio visit (08 March 2021)

unieke foto uit de voortdurende reeks "Don Orèo and the art",
C-Print Fujicolor Professional,
33,50 x 45 cm, houten lijst

Sandra Hauser Mas d Armand 18 March 2021

Mas d’Armand (18 March 2021)

unieke foto uit de voortdurende reeks "Don Orèo and the art",
C-Print Fujicolor Professional,
33,50 x 45 cm, houten lijst

EDITIE MICHAEL DEAN

Deze editie werd uitgegeven naar aanleiding van de tentoonstelling Unfuckingtitled (23.10 – 15.12.2021) van de Britse kunstenaar Michael Dean in Cc Strombeek. Meer info over de expo vind je hier.

Unfuckingtitled (fingers crossed)
2021

Kostprijs: € 350
Oplage: 35 exemplaren
Materialen: beton, pigment en staal

De Britse kunstenaar Michael Dean onderzoekt in zijn werk de relatie tussen tekst en lichamelijkheid via praktijken binnen beeldhouwkunst, schrijven en typografie. Door het tijdloze onderwerp van menselijke intimiteit aan te pakken, komen verwijzingen naar het menselijk lichaam terug in de werken van Dean. Tussen de vormen verschijnen afgietsels van de vuisten, ledematen en vingers van hem en zijn kinderen met uitgeboorde ooggaten en tongspieren. Voor deze editie maakte Dean een afgietsel van zijn eigen vingers in beton. De gekruiste vingers kunnen geïnterpreteerd worden als geluksbrengers en teken van hoop. Evenveel kan het kruisen van vingers geassocieerd worden met het moment van een leugen waarbij men stiekem de vingers achter de rug kruist.

Vijfendertig edities zitten in een plastieken zak. Elke koper kiest blindelings. Een geluksdip!

EDITIE SAM DURANT

Sam Durant editie

Deze editie werd uitgegeven naar aanleiding van de tentoonstelling Proposal for Non-Aligned Monuments: Free Movement (19.03 – 19.05.2021) van de Amerikaanse kunstenaar Sam Durant in Cc Strombeek. Meer info over de expo vind je hier.

Another World is Possible
2021

Kostprijs: € 1.500
Oplage: 15 exemplaren (gesigneerd en genummerd)
Materialen: zeefdruk (gedrukt op Munken Polar, 240 gr.), 600 mm x 1000 mm, niet ingelijst.

Al bijna twee decennia onderzoekt de Amerikaanse kunstenaar Sam Durant de wisselwerking tussen taal en betekenis. Illustratief hiervoor zijn Durants grootschalige lichtboxen die hij sinds 2001 produceert. De gebruikte statements zijn afkomstig uit een persoonlijk archief van foto’s van protestmarsen, sit-ins of manifestaties van de vroege twintigste eeuw tot vandaag. De slogan 'Another World is Possible', die diende als basis van deze editie, refereert naar de anti-Trump protestmars in Philadelphia in 2016 waar duizenden mensen dagenlang protesteerden tegen de verkiezing van de president-elect Donald Trump. In de huidige context stimuleert het ontegensprekelijk tot een verkenning van de status quo.