Klassiek Podium Seizoen 2017-2018

!! De violiste en celliste van Ensembl'Arenski wonnen beide de audities bij twee gerenommeerde orkesten waardoor ze vast werden aangenomen.  Deze twee veranderingen veroorzaakten nogal wat chaos in de concertagenda van het ensemble tot einde 2018. Het Ensemble heeft de tournee moeten annuleren en dus ook de voorstelling op 23 februari in Grimbergen. 

Programma:

Pjotr Iljitsj Tchaikovsky - Pianotrio in a Op.50
Antonín Dvořák    - Pianotrio Nr.4 in e Op.90 ‘Dumky’

Het Ensembl’Arenski is samen met het Duo Levy-Idmtal de winnaar van de wedstrijd Supernova 2017. Het leverde een concert tournee op in heel België, waaronder Grimbergen. De aftrap gaven ze op het KlaraFestival in maart 2017.

Aanvankelijk gekend onder de naam ‘Arensky Trio’ zag het Ensembl’Arenski in november 2012 het daglicht. Na het overweldigende succes besloten Claire Dassesse (viool), Aurore Dassesse (cello) en Stephanie Proot (piano, halve finaliste Koningin Elisabeth Wedstrijd 2013) om permanent een kamermuziekensemble op te richten. Het Ensembl’Arenski was een feit. De drie jonge vrouwen kijken met een frisse blik naar het ‘grote repertoire’ en laten het publiek kennismaken met minder bekende werken.

Gerelateerde events

20th Century Sax

CeDeL Saxofoonkwartet

| Oyenbrugmolen
Klassiek Podium Podium 2018-2019
Van de lichtvoetige ragtime dansen we ons een weg naar de zwoele tango. Van ons pittoreske Belgisch landschap reizen we naar de grootse Verenigde Staten van Amerika. Sta versteld van de veelzijdigheid van de saxofoon en laat je meeslepen in 20th Century Sax.
laatste plaatsen