Educatie

Het Duits expressionisme (1900-1914) | over het geestelijke in de kunst

Basisreeks moderne en actuele kunst

| Box Cc Strombeek
Volwassenen Educatie
We belichten de symbolistische voorlopers van het expressionisme (James Ensor, Edvard Munch en Gustav Klimt) en hebben het over Kandinsky, Münter, Marc en Jawlensky als schilders van de innerlijke natuurmystiek. De laatste lessen blijven voorbehouden voor het werk van Oskar Kokoschka en Egon Schiele

Uitstap : Belgian Chocolate Village en Chocolaterie roosterij Frederic Blondeel

GEANNULEERD

| Cc Strombeek
Volwassenen Educatie Educatie 2018-2019
In het hart van de Europese hoofdstad, meer bepaald in Koekelberg, vind je ‘Belgian Chocolate Village’, een museum dat helemaal gewijd is aan de rijke wereld van de Belgische chocolade, en dat in een eigentijds belle époque kader. Frederic Blondeel is niet alleen een van Belgiës beste chocolatiers.
geannuleerd

Grote Willy (3,5-6j.)

| Box Cc Strombeek
Kinderen Educatie Educatie 2018-2019
Rol van een krant of tijdschrift een trompet, of toeter met ons mee: “Grote Willy schuif wat opzij, wij willen er ook graag bij.” De leukste olifantenverhalen van Willy nemen we op het einde mee naar huis.
Tickets

Face (6-12j.)

| Piereman
Kinderen Educatie Educatie 2018-2019
We maken een bijzonder gezicht, geïnspireerd op je fan, idool, persoon die je liefhebt of zomaar iemand die je bewondert. Wie zou jij graag even willen zijn?
uitverkocht

Akelige Wezens (6-12j.)

| Piereman
Kinderen Educatie Educatie 2018-2019
Halloween komt dichterbij! Met zwart cellofaan, ijzerdraad, knopen en gekleurde tape maken we eerst vreemde dieren uit het Onderland. Dan maken we met klei en allerlei natuurlijke materialen zoals mossen, hout, pitten en karton, ‘akelige wezens’.
uitverkocht

Een kleurrijke wereld (3,5 - 6 j.)

| Hemmerechtszaal Cc Strombeek
Kinderen Educatie Educatie 2018-2019
Vandaag dansen we de kleuren van de regenboog. De grond bestaat uit een mooi wit blad en jij mag daarop alle vormen en kleuren verzinnen die je maar wil. We kunnen verven met onze tenen, vingers, met onze neus in de lucht of onze ellebogen tegen de muur.
uitverkocht

Action Painting (8-12j.)

| Piereman
Kinderen Educatie Educatie 2018-2019
Action painting kunnen we vertalen als bewegingsschilderen. In deze workshop gaan we dus zeker niet gewoon aan een tafel zitten om te schilderen! We lopen rond een groot blad papier en smijten er verf op, we gooien met verfballen, we smeren verf uit met allerlei voorwerpen,...
Tickets
pagina 1 van 5 volgende pagina