Jazz Podium Seizoen 2016-2017

De Morgen, 4**** 
Black Flower is deel van de pitchfork-generatie: alternatieve muzikanten met veel openheid.

Focus Knack 4****
Black Flower bewijst andermaal dat men niet van Afrikaansen bloede moet zijn om zich een muzikale erfgenaam van Mulatu Astatke, Fela Kuti, Ebo Taylor, Mahmoud Ahmed te noemen.

In de jaren ‘50 werden voor het eerst westerse instrumenten naar Ethiopië verscheept. De typisch sensuele pentatonische toonladder kreeg een geheel nieuwe invulling. Vader van het genre, Mulatu Astatke, nu wereldbekend, vermengde het met jazz, afro, funk, soul en latin. Ethio-jazz was geboren.

BLACK FLOWER

Black Flower mag dan in onze westerse oren Ethiopisch klinken, de groep put ook inspiratie put uit oriëntaalse en Afrikaanse klanken. Niet in één hokje te plaatsen dus. Een topband die flirt met vreemde klanken en invloeden. Stilstaan zal moeilijk worden.

Na hun succesvolle debuutplaat ‘Abyssinia Afterlife’ (2014) volgt in het najaar van 2016 hun veelbelovende tweede langspeler.

Met Nathan Daems (sax, fluiten) | Jon Birdsong (cornet) | Simon Segers (drums) | Filip Vandebril (bas) | Wouter Haert (toetsen)

AKALÉ WUBÉ (FR)

Geïnspireerd door het Ethio-jazz repertoire van de gouden jaren 60 is deze band uitgegroeid tot een ware referentie. In hun thuishaven Parijs nodigen ze met regelmaat artiesten uit - waaronder Manu Dibango, Femi Kuti, Girma Bèyènè,… Noem ze gerust de voortrekkers van de Franse Ethio-scene. Een band met tonnen live-ervaring.

Gerelateerde events

Compro Oro

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Seizoen 2017-2018
Het Gentse collectief Compro Oro doet de Afro-Cubaanse traditie alle eer aan. Je hoort virtuoos uitgevoerde jazz in een opgewekte, zuiderse sfeer. Haal dat Hawaïhemd maar uit de kast!
Tickets

Brothers Brew

DelVita

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Seizoen 2017-2018
Elektronische klanken versmelten met hun akoestische geluid tot een nieuwe jazzy kosmos. Met zorgvuldig opgebouwde composities streven ze naar een interessante mix van upbeat alt-rock, terwijl ze tegelijkertijd een trage intensiteit behouden à la Radiohead.
Tickets