Podium 2018-2019 Educatie 2018-2019 Podium Festival Familie Educatie Kinderen

Inschrijven voor Door De Bomen via 02/263 03 43 of tickets@ccstrombeek.be Of breng een bezoekje aan ons onthaal!


Onderstaand kan je de uitgebreide programmafolder doorbladeren. 

Met het familiefestival Door De Bomen geven we met z’n allen het startschot voor een nieuwe lente! De vijfde editie van deze groengeurende kinderkunstendag wordt een miraculeuze, curieuze en melodieuze namiddag over de wonderlijke wereld van de natuur, het bos en het milieu. Een pittige dag boordevol verrassende voorstellingen, stoere animaties en beestige workshops. Laat je met het hele gezin onderdompelen in dit feeërieke natuuravontuur! Warm aanbevolen voor het hele gezin!

Voorstellingen:

Boom (3-5j.) - Tal en Thee
Een vogel. In een boom. In een bos. Zonder woorden vertelt BOOM het verhaal van een opgroeiende boom en een jonge vogel die zijn vlucht naar het zuiden mist. In een installatie vol systeempjes, projecties en live muziek worden we meegevoerd met de seizoenen. BOOM is een warm nest in een spannend bos.

De Tuin van de Walvis (5-10j.) - DE MAAN
Deze prachtvertelling van Toon Tellegen, over een walvis die een tuin op zijn rug wil, wordt door Beeldsmederij DE MAAN omgetoverd tot een totaalspektakel waarin audio, live figurenspel en beeldend theater elkaar afwisselen. 'De Tuin van de Walvis' werd bekroond met de Zilveren Griffel 2016.

Pakman (6-12j.) - Post uit Hessdalen (=volzet)
PAKMAN, een ritmische circusperformance, is een internationale festivalhit die zich afspeelt in de laadbak van een kleine vrachtwagen. PAKMAN leeft sneller dan een muis kan klikken. 1 pakje, 2 formulieren, 3 stempels, 6 handtekeningen, en dat 450 keer per dag. In PAKMAN ontmoeten de ritmes van jongleur Stijn Grupping en drummer Frederik Meulyzer elkaar.

Workshops:

Rust in het bos (3-5 jaar + ouders)
Een la-li-lentedag waar niets moet, maar veel mag! Lekker schudden met die billen, op één been zonder te trillen. 
Dag zon, dag maan, we groeten jullie allemaal!
Samen met mama of papa mag je komen bewegen, spelen en elaxen tot je lijfje er lekker los van wordt. En het hoofdje? Laat dat maar even helemaal leeg.

13.15u, 14.15u, 15.15u| duur: 45min 


Hippe Monstertjes (3-6j + ouder)
We verzinnen elk ons eigen hippe monstertje en brengen het tot leven met wat we thuis in de vuilbak vinden. Breng tenslotte een bezoekje aan de monsterkapper en maak je monstertje extra harig!

13.45u, 15u en 16.15u | duur: 45 min | 4 tot 6 jaar + ouder 

In de jungle (4-6 j)
Als Maarten in de tuin speelt hoort hij plots een… vogel. Arme vogel! Hij is zo bang dat Maarten beslist om zichzelf als vogel te verkleden om het dier op zijn gemak te stellen. In dit verhaal kruipen we helemaal in het verhaal van Maarten. De knotsgekke gebeurtenissen zetten ons aan om te knutselen en ons te verkleden.

13.45u, 14.45u en 16u | duur: 45 min

Kriskras knikkers (6-9j + ouders)
We bouwen een heuse knikkerbaan! Denk na over je baan, combineer de onderdelen en laat een knikker naar beneden rollen. Voeg bochten, trechters en andere accessoires toe en maak de gekste circuits!

13.45u, 15u en 16.15u | duur: 45 min

Koken met Soly (6-12 jaar) 
Bzzzzzz, wat een lekkere plant, zoemt Soly. Onze vriend Soly helpt niet alleen de natuur maar voor haar is de natuur ook één grote supermarkt. Benieuwd welke creaties jij als kleine chef kan maken? Tijdens deze workshop koken we met ingrediënten die regelrecht uit de natuur komen en maken we er overheerlijke desserts mee. 

13.15u, 14.45u en 16.15u | duur: 45 min 

Kunst op de stoep (3-6j en 6-12j + ouder)
Ga met ons mee op creatieve stoep-tocht langs kunstwerken rond Cc Strombeek.

13u, 14.30u, 16u | duur: 45 min 

Met mes en ... spatel (8-12j)
Met een spatel kan je roeren in de soep, pannenkoeken omdraaien in de pan of puree opscheppen. Kortom, een handig hebbeding en nog leuker als je hem zelf kan maken. We leren je veilig leren werken met een mes. Je snijdt in ‘groen’ of vers hout. De ruwe vorm wordt afgewerkt met rasp en vijl. Je behandelt de spatel met olie, dan kan hij thuis meteen gebruikt en afgewassen worden.

13.30u, 14.45u en 16u / duur: 45 min

Doorlopend voor iedereen:

De winkel van Mevrouw Rinkel
Tringelingeling! Wie komt daar aangereden? Het is Mevrouw Rinkel met haar fietsenwinkel vol kleurrijke bloemen, kralen, toeters en bellen. Denk aan het milieu en laat de auto voor een keertje thuis, want iedereen die met de fiets, de step, op rollerskates of andere ‘groene wieltjes’ naar het festival komt gerold, mag zijn vervoersmiddel een heuse make-over geven met de deskundige hulp van mevrouw Rinkel.

Tetra Town
Restvorm
Tetra-Town is een kleurrijk atelier van gerecyclede melk- en vruchtensap verpakkingen. Stoelen, krukjes, lampen, kussens, ... alles is gemaakt van lege drankkartons. Zak rustig weg in een van de Tetra stoelen terwijl een ouderwetse platenspeler op de achtergrond een zacht countrymuziekje speelt. De robot Tetra-Tinus brengt intussen de tetrapakken af en aan, klaar om mee aan de slag te gaan! Elke bezoeker van het Tetra-dorp kan van deze lege pakken z'n eigen unieke hoed of pet maken samen met enkele echte hoedenmakers. In Tetra-Town ontdek je wat er allemaal mogelijk is met een beetje fantasie en handigheid!

Doolhofkasteel
De Van Hut
Kom verdwalen in een heus kasteel volledig opgetrokken uit recuperatiemateriaal. Een speeltuig vol verbeelding voor klein en groot. Waar zijn de doorgangen en waar kruip je je vast?

Wolfje Nooitgenoeg
Neem een stapje vooruit, schuif wat opzij, maak je klein en kruip er gezellig bij. Wolfje Nooit Genoeg heeft zopas zes (geiten-)kindjes, een omaatje, de eendjes en ook alle andere krijtfiguren opgegeten. Het bos is nu maar somber... Teken jij terug bewoners in  de open plekjes van het bos?

Muziekmozaïek
De jonge artiesten van het beeldend jeugdatelier sloegen de handen in elkaar en bouwden een muziekmuur met alles wat ze om zich heen konden vinden. Drummen op potten en pannen, blazen op buizen en flessen, heel zachtjes… of net héél luid!!! Kom snoezelen en experimenteren aan de muziekmozaïek. 

Inschrijven voor dit festival kan vanaf 14 februari via het onthaal van cc Strombeek, op het nummer 02/263 03 43 of via e-mail tickets@ccstrombeek.be

Brochure Door De Bomen

Boom - Tal en Thee

Pakman - Post uit Hessdalen

Vlieg