Familie Podium Seizoen 2017-2018


Inschrijven is mogelijk vanaf DONDERDAG 8 FEBRUARI om 14u via:

tickets@ccstrombeek.be
tel. 02 263 03 43
of aan het onthaal van Cc Strombeek

> Bij aankoop van een festivalpas, kan je vervolgens intekenen op de workshops en voorstellingen naar keuze (rekening houdend met de leeftijd) en deelnemen aan alle doorlopende animaties de dag zelf.

Doorblader onderaan deze pagina de uitgebreide programmabrochure!

Tijdens Door De Bomen zorgen we ervoor dat je de lente kan ruiken, het gras tussen je tenen kan voelen en de vogels hoort fluiten.

Ook bij de vierde editie van deze levendige kinderkunstendag nemen we de natuur als oneindige inspiratiebron en ga je met de hele familie aan de slag! We beloven een namiddag vol plezier, cultuur en natuur. Laat je onderdompelen in een magisch natuuravontuur boordevol bruisende, beeldende, beestige, bosrijke en ‘bomige’ activiteiten voor jong en oud!

Voorstellingen:

Hut (3-7j.) – 4Hoog

Een ‘Diep in het bos’-avontuur voor iedereen vanaf 3 jaar.
Kleine Zus neemt je mee naar Grote Broer. Grote Broer kan alles.
Wonen in een hut. Praten met konijnen. Vogels doen fluiten.
Kleine Zus is er graag. Samen appels rapen.
Wortels schrapen en in één pyjama slapen.
Langs een imaginair bospad neemt Kleine Zus je mee het woud in.

In een kleurrijk decor met goudbruine bladeren en getimmerde vogelhuisjes staat iets waar elk kind vast een dagje in wil spelen: een prachtige boomhut. In en rond de hut beleven Grote Broer en Kleine Zus een vrolijk avontuur vol grappige vondsten en leuke liedjes.

Birder / Vogelaar (6-12j.) - Rooftoptiger

Interactief, poëtisch en muzikaal machinetheater.
Kom, luister en bekijk het laboratorium van de toekomstmuziek. Een uitvinding die je nog nooit hebt gezien: een bedienbare, interactieve muziekmachine die bestaat uit tientallen mechanische en digitale vogels.
Er worden nieuwe vogelsoorten gecreëerd, half vogel, half machine. Elke vogel produceert een klank en is een instrument dat bediend kan worden. De vogels fluisteren de toekomst in je oor. Maar wie heeft er gelijk? De frictie tussen natuur en machine wordt uitgespeeld én bespeeld in deze muziekmachine.

Kortfilm: De Gruffalo (3+)

Muis loopt door het bos. De vos, uil en slang zien wel een lekker hapje in hem. Maar slimme muis misleidt de dieren door hen bang te maken voor de Gruffalo: een beest met knarsende tanden, eeltige knieën, oranje ogen, paarse stekels en een gifgroene wrat. Gelukkig weet muis dat de door hem verzonnen Gruffalo niet echt bestaat. Of toch wel?
Gebaseerd op het wereldberoemde kinderboek De Gruffalo, geschreven door Julia Donaldson en geïllustreerd door Axel Scheffler.

Workshops:

Yoga-duo: Als kabouters op stap (3-5j + ouder)
Psst... hoor je mij?
Joehoe... kan je me zien?
Heyo... hier ben ik!
Ik mag dan wel klein zijn als een kabouter, toch ben ik dapper als een reus!
Kam jouw baard en zet jouw puntmuts op, dan kan je mee op verkenning door het yogabos.
Samen met mama of papa gaan we bewegen, spelen en relaxen tot onze lijfjes er lekker los van worden. En onze hoofdjes? Die maken we even helemaal leeg. 

Wandelende kiezeltjes (4-6j + ouder)
Kleuters maken zelf hun eigen Tik Tak videoclip. Stop – motion is een techniek waarbij je foto’s aaneenrijgt tot een filmpje. De kleuters manipuleren zelf de natuurlijke materialen en maken een kort filmpje.

WHLZ (4-6 j)
Dans mee met de seizoenen.
In deze bewegingsworkshop dansen we door de seizoenen heen met allerlei accessoires. In de herfst blaast de wind onze paraplu hoog de lucht in, in de winter is het bibberen en dansen we ons warm. En dan komt de lente, fris en springerig met regenbogen om van te glijden. We dansen de zomer in likkend aan een ijsje.

Blink (3-5 + ouders / 6-9j)
Juwelen maken met allerlei soorten gerecycleerd materiaal. Kleine PMD-flesjes worden originele armbanden, met brik maken we een coole riem. Kleine, grote, sobere en excentrieke juwelen: het kan allemaal. Met de juiste kleurcombinaties, details en afwerkingstechnieken kom je tot een persoonlijk resultaat.

Flipperfolie (6-9j + ouder)
Samen met mama of papa maken we een echtwerkende flipperkast! We gebruiken nagels, hamer, elastiekjes en houten plankjes en een vleugje creativiteit om tot een eigen ontwerp te komen. We versieren onze ‘flipperfolie’ met kurken, kroonkurken, takjes, kastanjes, ... maar ook met stiften of verf. 
Enkel nog een knikker en we kunnen zelf gaan ‘flipperen’ :-)

Strijdende tuiniers (6-12 jaar)
Houden jullie net zoals de bijen veel van bloemen? Als strijdende tuiniers helpen we deze leuke beestjes en zorgen we voor extra veel gekleurde bloemen bij jou in de tuin of buurt. Hoe wij hiervoor zorgen? We maken onze eigen ‘bommetjes’ en gaan aan de slag met zand, klei en een piepklein zaadje. Daarna drop jij je bommetjes ergens bij jou in de buurt!  Alvorens we onze bommetjes droppen, steken we ze in een mooi zakje dat we zelf gaan bestempelen met groenten en fruit.

Circus Natuurlijk! (6-12j)
Om aan circus te doen heb je niets nodig, maar je kan er alles voor (her)gebruiken. Kom bij ons ontdekken hoe je in de natuur alles kan vinden om verschillende circustechnieken met allerlei knotsgekke materialen onder de knie kan krijgen. We vinden op een evenwichtige manier de balans tussen duurzaamheid en circusplezier. Dat is (eco)logisch natuur(lijk)!

Magische flora en fauna (8-12j)
Dit wordt een atelier waarin je volop kan proeven van experimenteren, lekker vuil worden en ontdekkingen doen. We experimenteren met water, verschillende soorten verf (acryl, waterverf, lakverf), verschillende soorten papier en krijgen hierdoor de prachtigste planten en bloemenweelde. Zo ontstaan de mooiste kleuren, vormen en tekeningen die we zeker ook in de natuur tegenkomen. Zo, klaar om de lente te starten!

Doorlopende animatie:

Knol d’Amour (voor iedereen)
Knol d’Amour presenteert een verborgen wereld waardoor je nooit meer op dezelfde manier naar een aardappel kijkt. De Knol leeft van aardappels en wil die liefde graag delen met jullie. Laat je verleiden door zelf een aardappel te schillen en aan de Knol te schenken, laat je vervolgens meenemen op een fantasierijk avontuur in beeld, geluid, geur en smaak. Je volgt jouw aardappel langs kijkdozen, ingenieuze machines en een laboratorium.

Mallemolen (3+)
De Van Hut
De Mallemolen is een beestige draaimolen op mama- en papakracht. Niet alleen een plezier om op te zitten of aan te draaien, maar zeer zeker ook een streling voor ieders oog.

Muziekmozaiek
Mooss
Hier gaan we aan de slag met de app MadPad. We nemen korte filmpjes op van allerlei alledaagse geluiden. Gebruik je fantasie, hoe gekker, hoe beter! Ritselen met bladeren, het kraken van een tak, het bijten in een appel, het blaffen van een hond,… Plaats ze allemaal naast elkaar én klaar, jammen geblazen! Speel met de toonhoogte, sneller of trager, in ‘loop’ afspelen… Met hele korte filmfragmenten maken we op ons eentje of met het hele gezin een beat waar we ook naar kunnen kijken. Variaties zat! Wij zijn de maestro’s van onze eigen muziekmozaïek!

Fietskes plooien
Museum voor de Oudere Technieken
Ook die lange rijen auto's beu? Met restjes ijzer, kroonkurken en stukjes elektriciteitsdraad ontwerp je jouw oplossing voor de file. Bak-, koers- of stadsfiets, het resultaat neem je mee naar huis.

De Flierefluiter
Gerda Debuck / atelier beeldende kunsten Cc Strombeek
Strek je benen, fluit een deuntje en trek er op uit. Wandel, kniel, kruip, zit, lig, rol, wroet of lanterfanter (samen met je ouders) langs het Rubbing-perkje waar je ongegeneerd mag kriebelen en krabbelen. Want alleen als je over jouw lievelingsflierefluiter een papier plaatst en er over wrijft kan je hem pakken en meenemen naar huis.
Benieuwd? Kom het zelfs eens uitproberen!

Inschrijven voor deze activiteiten kan na aankoop van een festivalpas en dit vanaf donderdag 8/02 om 14u.

Brochure Door de Bomen

Vlieg

Gerelateerde events

Pluisje durf te vliegen (5+)

ontbijtfilm

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Familie Seizoen 2018-2019
Een jong trekvogeltje (Pluisje) heeft nog niet leren vliegen als zijn familie in de herfst migreert. Om met zijn naasten herenigd te worden, moet hij de poolwinter en wrede vijanden overleven, en zichzelf overstijgen.
Tickets