Duurzaam Educatie 2019-2020 Podium 2019-2020 Podium Familie Kinderen

De ticketverkoop is even gepauzeerd. Degenen die reeds een ticket kochten, kunnen tijdens de voorrangsperiode al inschrijven voor de verschillende activiteiten. Vanaf 13/02 om 14u kan je weer tickets kopen en inschrijven voor de verschillende activiteiten.

ONDERSTAAND KAN JE DE FESTIVALFOLDER DOWNLOADEN MET HET VOLLEDIGE PROGRAMMA.

Tijdens dit speelse familiefestival kan je de vroege lente ruiken, het gras tussen je tenen voelen kriebelen en de vogels horen fluiten. Laat je onderdompelen in een magisch natuuravontuur boordevol bruisende, beeldende, beestige en ‘bomige’ activiteiten voor jong en oud!

Alvast een voorsmaakje van enkele activiteiten:

Voorstelling
De Grote Reis van Meneer Beer
Theater Tieret, in coproductie met WALRUS

Op een ochtend krijgt Meneer Beer post van zijn verre neef, Ivo IJsbeer. Die voelt nattigheid nu heel zijn huis aan het smelten gaat. Kunnen Meneer Beer en de Woeste Wolven Ivo een pootje toesteken voor het hem écht te warm wordt?  Meneer Beer trekt op avontuur langs nieuwe muzikale (bos)paden, samen met alle Woeste Wolven. 'De Grote Reis van Meneer Beer' wordt een muzikaal bosfestijn voor alle kleine durvers en grote berenvrienden. 

Kortfilmcompilatie
Magie in het Woud (4+)

Rekker vzw
Deze animatiefilms voeren je mee langs langs berg en dal. Je maakt kennis met diverse bewoners die zich diep in de bossen verschuilen: minuscule en grotere, harige, geschubde, potige, gehoornde, gevleugelde… Geniet van hun gekke en ontroerende avonturen.

Doorlopende animatie
Word boomkunstenaar voor 1 dag 
Met snoeiafval, twijgen en takken vlechten we samen een mooie houtsculptuur die we nog lang zullen blijven bewonderen voor ons cultuurcentrum.
Restaurant ‘Chez COL’
Een ludiek buffet voor jong en oud(er) waar je zelf de handen uit de mouwen kan steken. Heb je een artistiek hongertje? Entrez en leg uw ei Chez Col!
Groene Vingers
Laat zien dat je groene vingers hebt en creeer je eigen bos! Op het 4K-touch screen kan je met meerdere tegelijkertijd werken. Naast het toevoegen van allerlei elementen uit de natuur, zoals blaadjes, bloemen, paddestoelen en gras, kan je zelfs de omgeving veranderen met wind, wolken,  de zon of de maan en zien hoe het hele bos verandert.
Blauw + Geel is grrr…
Is blauw + geel gelijk aan grappen en grollen? Ontdek het zelf in de kleurfabriek waar kleine vedetten hun eigen verf van begin tot eind zelf mengen. Waar je WOLFVIS een kleurtje kan geven of waar andere vreemde vogels en dieren een verfstreepje, stipje of krulletje krijgen.
Bosbijoux
Originele juwelen hoeven niet duur te zijn, integendeel! Maak hier je eigen ‘bosbijoux’ met verrassend recuperatiemateriaal. 

Workshops
De Paradijsvogels (3-6j. + ouder / 7-12j. + ouder)
Hoedje van papier (3-6j. + ouder)
Bewegen tot het klinkt (3-6j. + ouder)
Happy Socks (6-9j. + ouder)
Smullen met Boris (6-12j.)
Raramuri Loopsandalen (7-12j.)
 
KLIK op onderstaande foto en bekijk de uitgebreide festivalfolder!
 
 
 

Vlieg

Gerelateerde events

Repair Café

| Charleroyhoeve
Duurzaam Educatie 2019-2020 Educatie Volwassenen
Een nieuw toestel kopen of het oude laten herstellen? Spaar het milieu en je portemonnee en geef repareren een kans! Ervaren herstellers kunnen je een handje helpen in ons Repair Café.

Repair Café & Swishing

| Cc Strombeek
Duurzaam Educatie 2019-2020 Educatie Volwassenen
Op deze zaterdag combineren we Repair Café met een editie van Swishing! Inmiddels een bekende en zeer bekende formule. Dus laat je kapotte toestel repareren en schaf meteen, helemaal duurzaam, een nieuwe garderobe aan.

Repair Café

| Cc Strombeek
Duurzaam Educatie 2019-2020 Educatie Volwassenen
Een nieuw toestel kopen of het oude laten herstellen? Spaar het milieu en je portemonnee en geef repareren een kans! Ervaren herstellers kunnen je een handje helpen in ons Repair Café.