Film Seizoen 2018-2019

Het Engelstalige filmdebuut voor de Chileen Sebastián Lelio (die ironisch gezien net de Oscar voor beste Niet-Engelstalige Film in ontvangst mocht nemen voor ‘Una Mujer Fantástica’) waagt zich opnieuw op onontgonnen gebied: een orthodox Joodse gemeenschap in Noord-Londen.

Ronit, een jonge stijlvolle vrouw die in New York werkt als fotografe, keert naar haar geboortedorp terug om de begrafenis van haar vader bij te wonen. De man was een gerespecteerde rabbi. Ronit was zijn enige dochter. Ze ruilde destijds de verlammende rigide structuur van haar jeugd in voor een seculiere levensstijl. Een keuze die het hart van haar vader brak, en waarvoor ze zich steeds schuldig is blijven voelen. Ze kon de aantrekkingskracht voor haar beste vriendin Esti niet langer de baas. Wanneer ze elkaar zoveel jaren later opnieuw tegenkomen, wordt het duidelijk dat de vlam nog niet gedoofd is. Hun passie en de daarbij horende gemoederen laaien hoog op. Esti is intussen getrouwd met Dovid, de opvolger van de overleden patriarch. 

‘Disobedience’ is veel meer dan een verboden liefdesverhaal. Het is een genuanceerde blik waarbinnen de grenzen van conventionaliteit en absurditeit bij de kijker worden gelegd. Een oprecht beresterk drama dat in deze tijden verplicht kijkvoer zou moeten zijn.

Regie: Sebastián Lelio/ Met: Rachel McAdams, Rachel Weisz, Alessandro Nivola, e.a./ IR, UK, 2017/ 1u54

Bekijk de trailer

Gerelateerde events

The Guilty

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Om een ontvoering op te lossen kan één politieman enkel rekenen op zijn intuïtie, zijn verbeelding en zijn telefoon. Een film in de beste Deense thriller-traditie: topacteerprestaties en een ijzersterk script.
Tickets

The Bookshop

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Een sfeervolle, erg elegante film over vastberadenheid en de (al dan niet ondermijnende) kracht van boeken en de ideeën die ze omvatten.
Tickets

Dogman

| Schouwburg Cc Strombeek
Film Seizoen 2018-2019
Matteo Garrone debuteerde in Cannes met maffiadrama ‘Gomorra’. In ‘Dogman’ confronteert hij de kleine hondenverzorger Marcello met Simone, die door zijn reusachtige gestalte en zijn maffiose drugshandel een hele buurt terroriseert.
Tickets