Seizoen 2019-2020 Film


Jade woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moed, moederschap en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Dirty God is de openingsfilm van het Internationaal Film Festival Rotterdam en is geselecteerd voor het Sundance Film Festival. Het is voor het eerst dat daar een Nederlandse film tot de hoofdcompetitie weet door te dringen.

Regie: Sacha Polak / Met: Vicky Knight, Katherine Kelly, Bluey Robinson, e.a. / Nederland, VK, België, Ierland, 2019 / 1u44' 

 

Engelse Audiodescriptie beschikbaar via Earcatch 

Afbeeldingsresultaat voor earcatch

Gerelateerde events