Theater Podium Podium 2018-2019

VOORSTELLING IN WESTRAND

Er zijn twee oneindige zaken in de wereld:

het heelal en de menselijke domheid.

Maar van het heelal ben ik niet helemaal zeker.

Albert Einstein

We leven in een wereld die ons intelligenter kan maken dan ooit. We beschikken over meer boeken en meer informatie dan we ooit kunnen gebruiken. Duizenden universiteiten, tienduizenden tv-kanalen en miljoenen websites hebben we tot onze beschikking.

Hoe komt het dan, dat er zoveel domheid heerst?

Met het satirische essay van hoogleraar Carlo M. Cipolla in haar hand, leidt Milsdochter je, op bijna wetenschappelijke wijze, door het universum der stommiteiten. Met veel humor en even zoveel pijn in het hart, slaagt zij erin om een sluitende definitie voor stupide gedrag te formuleren. U houdt zich dus maar beter niet van de domme!

Carlo M. Cipolla(1922-2000) was een gerenommeerd Italiaanse hoogleraar Economische Geschiedenis aan de Universiteit van Californië, Berkeley. Zijn humoristische onderzoek naar stupiditeit is inmiddels een klassieker.

Simone Milsdochter(°1967) kwam van Nederland naar Antwerpen voor de theateropleiding aan Studio Herman Teirlinck. Sindsdien werkt ze bij verschillende theater gezelschappen zowel in België als in Nederland. Als freelancer speelde ze o.a. bij De Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Theater Zuidpool, De Werf, Laika, HETPALEIS, Het nieuwstedelijk.

Milsdochter speelde mee in diverse films en series zoals Witse, Dubbelleven, Rang 1, Code 37, Wolven en Als de Dijken Breken


Spel en Concept: Simone Milsdochter
Tekst: Carlo M. Cipolla
Vertaling: Fred Reurs
Scènebeeld: Dux D’Ouleghem & Son
Productie: BROWN BEAR BLACK BIRD
Met dank aan Amsterdam University Press

In het kader van de Blik op Bruegel 2019


Gerelateerde events

Het Puin van Eden (10+)

Het Kwartier & fABULEUS

| Westrand - Dilbeek
Familie Theater Podium Podium 2018-2019
Martha en Lukas komen dagelijks samen op een heuvel, ‘hun heuvel’, om hun verbeelding de vrije loop te laten. Aan hun vriendschap komt een einde wanneer Lukas naar het middelbaar gaat en nieuwe vrienden krijgt. Er ontstaat een onhandige pingpong tussen nu en het verleden.
Tickets

Platonov

Matthias Van de Brul

| Cc Strombeek
Theater Podium Podium 2018-2019
De jonge speler-maker Matthias Van de brul ontbeent Tsjechov’s lijvige eersteling Platonov tot een wrange komedie voor 4 personages over een gedesillusioneerde schoolmeester die zijn wereld ziet wankelen. Even schalks als wanhopig trekt hij alles en iedereen mee in zijn val. Wie houdt zich overeind?
Tickets

Hoge Weg

Martha!tentatief/Toneelhuis

| CC Strombeek - Schouwburg
Theater Podium Podium 2018-2019
Een jonge vrouw voert actie voor een nieuw park in de inkomhal van een appartementsgebouw. Telkens opnieuw wordt ze afgewezen, toch verliest ze geen moment de moed. Evelien Bosmans staat naast professionele acteurs én mensen die nooit op toneel stonden in een nieuwe tekst van Bart Van Nuffelen.
Tickets