Podium 2018-2019 Podium Theater

VOORSTELLING IN WESTRAND

Er zijn twee oneindige zaken in de wereld:

het heelal en de menselijke domheid.

Maar van het heelal ben ik niet helemaal zeker.

Albert Einstein

We leven in een wereld die ons intelligenter kan maken dan ooit. We beschikken over meer boeken en meer informatie dan we ooit kunnen gebruiken. Duizenden universiteiten, tienduizenden tv-kanalen en miljoenen websites hebben we tot onze beschikking.

Hoe komt het dan, dat er zoveel domheid heerst?

Met het satirische essay van hoogleraar Carlo M. Cipolla in haar hand, leidt Milsdochter je, op bijna wetenschappelijke wijze, door het universum der stommiteiten. Met veel humor en even zoveel pijn in het hart, slaagt zij erin om een sluitende definitie voor stupide gedrag te formuleren. U houdt zich dus maar beter niet van de domme!

Carlo M. Cipolla(1922-2000) was een gerenommeerd Italiaanse hoogleraar Economische Geschiedenis aan de Universiteit van Californië, Berkeley. Zijn humoristische onderzoek naar stupiditeit is inmiddels een klassieker.

Simone Milsdochter(°1967) kwam van Nederland naar Antwerpen voor de theateropleiding aan Studio Herman Teirlinck. Sindsdien werkt ze bij verschillende theater gezelschappen zowel in België als in Nederland. Als freelancer speelde ze o.a. bij De Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Theater Zuidpool, De Werf, Laika, HETPALEIS, Het nieuwstedelijk.

Milsdochter speelde mee in diverse films en series zoals Witse, Dubbelleven, Rang 1, Code 37, Wolven en Als de Dijken Breken


Spel en Concept: Simone Milsdochter
Tekst: Carlo M. Cipolla
Vertaling: Fred Reurs
Scènebeeld: Dux D’Ouleghem & Son
Productie: BROWN BEAR BLACK BIRD
Met dank aan Amsterdam University Press

In het kader van de Blik op Bruegel 2019


Gerelateerde events

Ocean Wells

Zomers Pop-Upterras

| Cc Strombeek
Podium 2018-2019 Podium Muziek Pop-upterras
Ocean Wells is een indie-rockband met Vlaams-Brabantse roots. Vette drums, een grommende bas, stevige gitaren en een vleugje synthesizer dragen catchy melodie├źn die in ieders hoofd blijven plakken