Theater Podium Podium 2018-2019

VOORSTELLING IN WESTRAND

Er zijn twee oneindige zaken in de wereld:

het heelal en de menselijke domheid.

Maar van het heelal ben ik niet helemaal zeker.

Albert Einstein

We leven in een wereld die ons intelligenter kan maken dan ooit. We beschikken over meer boeken en meer informatie dan we ooit kunnen gebruiken. Duizenden universiteiten, tienduizenden tv-kanalen en miljoenen websites hebben we tot onze beschikking.

Hoe komt het dan, dat er zoveel domheid heerst?

Met het satirische essay van hoogleraar Carlo M. Cipolla in haar hand, leidt Milsdochter je, op bijna wetenschappelijke wijze, door het universum der stommiteiten. Met veel humor en even zoveel pijn in het hart, slaagt zij erin om een sluitende definitie voor stupide gedrag te formuleren. U houdt zich dus maar beter niet van de domme!

Carlo M. Cipolla(1922-2000) was een gerenommeerd Italiaanse hoogleraar Economische Geschiedenis aan de Universiteit van Californië, Berkeley. Zijn humoristische onderzoek naar stupiditeit is inmiddels een klassieker.

Simone Milsdochter(°1967) kwam van Nederland naar Antwerpen voor de theateropleiding aan Studio Herman Teirlinck. Sindsdien werkt ze bij verschillende theater gezelschappen zowel in België als in Nederland. Als freelancer speelde ze o.a. bij De Koninklijke Vlaamse Schouwburg, Theater Zuidpool, De Werf, Laika, HETPALEIS, Het nieuwstedelijk.

Milsdochter speelde mee in diverse films en series zoals Witse, Dubbelleven, Rang 1, Code 37, Wolven en Als de Dijken Breken


Spel en Concept: Simone Milsdochter
Tekst: Carlo M. Cipolla
Vertaling: Fred Reurs
Scènebeeld: Dux D’Ouleghem & Son
Productie: BROWN BEAR BLACK BIRD
Met dank aan Amsterdam University Press

In het kader van de Blik op Bruegel 2019


Gerelateerde events

Solidariteit

Maelstrom

| Eldorado
Theater Podium Podium 2018-2019
Als jij het woord ‘solidariteit’ hoort, wat roept dat in je op? Zoals bij hun vorige voorstelling 'Brief aan mijn Kind' willen de makers hun publiek vooraf bevragen. Met de antwoorden die ze krijgen, maken zij de voorstelling.
Tickets

A concert called landscape

Josse De Pauw & Kris Defoort Trio

| Westrand - Dilbeek
Jazz Theater Podium 2018-2019 Podium 2019-2020
Deze voorstelling in Westrand Dilbeek is uitgesteld naar 12 oktober 2019. Na 'An Old Monk' delen Josse De Pauw en het Kris Defoort Trio opnieuw het podium. Over hoe je, als je naar het heelal kijkt, het stalletje van je grootvader ziet.
Tickets

ACHTER/AF

de KOE

| Westrand Dilbeek
Theater Podium Podium 2018-2019
ACHTER/AF is de afsluiter van een seizoen van terugblikken op 30 jaar de KOE. Natali Broods, Peter Van den Eede en Willem de Wolf kijken niet alleen terug op zichzelf, maar ook op het terugkijken zelf.
Tickets